Své životní jubileum oslavila básnířka jak jinak než literárním projektem. Tentokrát pod názvem Šedesát odstínů ženy. „Bylo to šest pořadů, ve kterých jsem se vlastně nechala obdarovat tvorbou mých pozvaných přátel," říká autorka, která se o svá díla s návštěvníky podělila mezi jednotlivými vstupy.

V současné době pracuje na almanachu tvorby účastníků festivalu Po stranách Moravy a říkankové knížce o zvířátkách. „Řekla bych, že se mi plní sny. Od malička, už když jsem si zpívala na židličce před umyvadlem, jsem chtěla napsat text k písničkám. I to se mi už podařilo," pochvaluje si textařka.

Jako další svůj nevšední pracovní počin hodnotí také otextování Křížové cesty. „Byla to výzva. Na internetu jsem napsala text ke keramickým kachlím. No a nakonec cesta stojí, je to pro mě obrovská pocta," připomíná si Jarmila Moosová.

Ve svém profesním životě se kromě umělecké tvorby věnovala publicistice a psala články pro Pozitivní noviny. Podle svých slov ji tato práce hodně naučila, když dělala rozhovor například s Květou Fialovou. „Kdybych si mohla vybrat, s kým udělat rozhovor, byl by to Leonard Cohen. Je to má vnitřní láska," říká se slzami v očích při vzpomínce na nedávno zesnulého hudebníka.

A jak autorka charakterizuje svou tvorbu? Řadí se spíše k romantickému, lyrickému proudu. „Jsem prakticky od mládí neustále zamilovaná. I když teď už to snad trochu opadá," dodává spisovatelka, která je nejvíce pyšná na své tři syny.

Ze své tvorby nic neupřednostňuje a přirovnává ji právě k dětem. Zdůvodňuje to tím, že vše, co člověk stvoří, má přece rád. „Mám radost z tvoření, plní se mi sny. Ještě bych chtěla vidět, jak se našemu festivalu daří," přeje si Jarmila Moosová.