Právě v prostorách jeho salonu v minulých dvou dnech hostovali tatéři z Brna a Prahy. „Chtěl jsem rozšířit nabídku stylů a projevů, které se dají kombinovat," popsal akci Jakub Novák. Každý umělec má svůj rukopis. Aby rozšířil nabídku svého studia, přizval ke spolupráci Lindu Vígovou z Prahy a Vojtěcha Pecha z Brna.

Ti zahájili své hodonínské působení akcí zatím příliš nerozšířenou, a to tetování dvěma lidmi zároveň. „Zákazníka to sice bolí o trochu více, ale stihne se daleko více práce," řekl Vojtěch Pech s tím, že při správném proudu energií se společnou prací tatéři obohacují. Tetuje devět let a jak sám říká, nejvíce ho baví geometrie. „Na mém druhém tetování mi dal tatér strojek do ruky s tím, že linky už udělal a ať si to zkusím vybarvit. Tak jsem se k této práci dostala a jsou to už čtyři roky," uvedla Linda Vígová, která svůj styl práce popsala jako směsici různých vlivů. Nejraději má ale přírodní motivy.

Sám Novák svou práci popsal jako hodně expresivní a malířskou. „Nejraději dělám absolutní freehand. To znamená, že tetuji bez předlohy. Obrázek vzniká až přímo na kůži," vysvětlil hodonínský mistr. Slovácké město čeká podobných akci s hostujícími umělci víc. Jak ale Novák zdůraznil, Hodonín je na tetování ve větších rozměrech zatím ještě konzervativní.

Ve volném čase se věnuje včelařství a dřevořezbě. „U ní rád využívám všech zvláštností dřeva, třeba hniloby a suků. Nechávám se vést dřevem," zmínil Novák s tím, že je to pro něj meditativní činnost, u které rád naslouchá dřevu a jeho příběhům.

Kromě Jakuba jsou ve studiu Sabina Sýkorová, která se zaměřuje na akvarely, a Tomáš Patka, který se inspiruje komixy a perokresbou.