Například více než sto padesát místních plavců tak bude muset dál trénovat v užší pětadvacítce v Ratíškovicích. „Tamní bazén má nižší kapacitu. Letos jsme museli snížit počet dětí na plavání, což je špatně. Jelikož náš bazén hotový není, počítáme, že tam budeme pokračovat i po Novém roce," přiblížil situaci trenér hodonínského plaveckého oddílu Miroslav Šivel.

Vedení klubu jednalo koncem minulého týdne s radnicí. „Domluvili jsme se, že cestu autobusem na tréninky členům plaveckého oddílu zaplatí město. Trénují tam dvakrát týdně," popsal závěr jednání starosta Milan Lúčka.

K prodloužení termínu vedlo to, že se radní rozhodli na zateplení navázat rekonstrukcí havarijního sportoviště i vevnitř, a to s poměrně velkými změnami. Právě plavecká část by se měla otevřít jako první, a to už s rozšířenými prostory pro plavecké školy, tribunou, novou vzduchotechnikou a přemístěným bufetem. Sauny by tak měly sestoupit do přízemí. Plánovaný je i výtah do prvního patra.

Těm, kteří byli zvyklí chodit do krytého bazénu, nabízí radnice od soboty určitou kompenzaci ve formě poloviční ceny vstupenky do nového lázeňského pavilonu, kde mohou využívat jak čtyři druhy saun, tak relaxační bazén či solnou parní lázeň. „Nárok na zvýhodněné vstupné mají pouze občané města Hodonína na základě předložení platného občanského průkazu," uvedla mluvčí.

Ve středu má být dokončené zateplení, jinak radnice může přijít o devítimilionovou dotaci. „Dozor i firma, která stavbu provádí, slíbili, že všechno bude v pořádku a termín stihnou," ujistil Lúčka.

Zaměstnanci podle něj i přesto, že krytý bazén bude déle zavřený, o práci nepřijdou. „Rozprostřeli jsme je napříč našimi městskými organizacemi," dodal starosta.