Jedna z hlavních akcí letošního roku se koná v sobotu 4. března. Start i cíl je v hostinci Ozdravovna u Sirotků ve Vřesovicích, trasy dlouhé osm a deset kilometrů vedou po turisticky značených cestách. Účastníci znovu navštíví Lesní bar, svatý Kliment nebo se projdou kolem Koryčanské kaple. „Věříme, že ještě zima bude. Samozřejmě bychom si přáli sníh, protože bílá pokrývka je v lese vždycky kouzelná, ale necháme to na přírodě, jak si to zařídí,“ zůstává v klidu hlavní organizátor a předseda vřesovických turistů Miroslav Vaculík. „Hlavní je, aby lidé přišli, udělali něco pro své zdraví a připsali si druhý bod do soutěže o Zlatého turistu 2017-2021,“ přidává.

Pořadatelé letošní ročník posunuli až na začátek března. Důvodem je termínová kolize s jinou akcí. „Ve Vřesovicích se na konci února koná tradiční fašaňk. Nechtěli jsme, abychom se kryli nebo si konkurovali. Dvě akce na tak malou obec jsou hodně, proto jsme se domluvili s obecním úřadem a termín změnili,“ upozorňuje Vaculík.

Pro účastníky oblíbeného zimního pochodu se ale nic nemění. Každý turista na startu obdrží mapku s popisem trasy a v cíli bude odměněn vkusným pamětním dárkem a diplomem. „Věcné ceny obdrží nejmladší, nejstarší a nejvzdálenější účastník,“ připomíná Vaculík. Odměněna bude také nejpočetnější rodina na akci.

Účast na akci se všem započítává do soutěže o Zlatého turistu 2017-2021. „Zveme mládež i dospělé. Prostě všechny lidi, kteří mají rádi přírodu,“ láká do Chřibů Vaculík.

Pochod Zimní přírodou Datum: sobota 4. března 2017
Prezentace: od 8.00 do 12.00 v hostinci Ozdravovna u Sirotků ve Vřesovicích
Cíl: v hostinci Ozdravovna u Sirotků ve Vřesovicích do 16.00
8 km: Vřesovice – Lesní Bar – sv. Kliment - Vřesovice
10 km: Vřesovice – Koryčanská kaple – sv. Kliment - Vřesovice