Zvláštností byla i zmrzlina z vína, kterou do Kyjova přivezl Patrik Nikl z Pekařství Vracov. „Zmrzlina obsahuje padesát procent vína a má specifické vlastnosti podle odrůdy, ze které je vyrobena. Máme tu Frankovku rosé, Muškát Ottonel i Zweigeltrebe, “ řekl Nikl. Zároveň dodal, že zmrzlina není běžně k sehnání, je vyráběna pro zvláštní příležitosti nebo na objednávku.

Svou kulinářskou show na festivalu představil i Pavel Brückner ze společnosti Brouk na talíři. Se svým týmem nabízel návštěvníkům moučné červy, sarančata, šváby i cvrčky. „ Brouci nejsou v Česku ještě považování za jídlo, proto předvádíme především show,“ řekl při představování své společnosti Brückner. Zároveň však prozradil, že jedna z restaurací oceněná Michelinskou hvězdou bude mít v nabídce sorbet s mravenci.

Mezi návštěvníky nebyl problém najít odvážlivce, kteří brouky ochutnali. „ Moc se nám akce líbí, ochutnali jsme šneky i chrobáky. Jenom kobylka by nemusela mít tak dlouhé nohy, hůř se polyká,“ uvedla paní Voznicová z Kyjova. „Překvapilo mě, že sníst se dá opravdu všechno. Ale nejlepší červ je přesto vepřový,“ dodal k tomu její manžel. Eva a Luboš Vlachovští si nejvíce pochutnali na guláších a tradičních slováckých pokrmech. „Na brouky jsme nenašli odvahu, ale víno je tu výborné,“ sdělil Vlachovský.

Nejen zajímavé jídlo, ale i pití bylo připraveno pro návštěvníky festivalu. Slovácká moštárna ze Strážovic nabízela vína a především mošty. Z těch majitelka Magdalena Válková návštěvníkům vyráběla vinnou limonádu nebo vinný spritz. „Do Kyjova jsem přijela návštěvníkům ukázat, co všechno je možné z vína vyrobit, ale také zpropagovat Strážovice. Snažíme se udělat Slovácko pro turisty ještě zajímavější než doposud je,“ řekla Válková.

Celý program provázela hudební i taneční vystoupení skupin z Kyjova, Strážnice i Bolívie. Pro děti byl připraven skákací hrad, jízda na ponících a malování na obličej.