Dřevorubecké práce nedaleko veselského sídliště Hutník začnou už tento víkend. „Kácení je v plánu na sobotu a potrvá až do neděle," prozradila mluvčí městského úřadu Petra Pavková, podle které se bude na setnutí stromů pracovat oba dny od osmi ráno do pěti hodin v podvečer.

Řidiči projíždějící místem v uvedenou dobu musejí počítat s mírným zdržením. „V délce přibližně třiceti metrů od podjezdu směrem na Blatnici pod Svatým Antonínkem bude částečně uzavřená silnice I/54," uvedl Illiaš a dodal, že provozu na železnici se kácení nijak nedotkne.

Pavková nepředpokládá, že by v místě o víkendu vznikaly kolony. „Doprava bude řízená kyvadlově semafory," informovala.

Za několik dní skončí s prací dřevorubci i v okresním městě. Celkem pokácejí sto osmaosmdesát listnáčů. „Vycházíme z posudku arboristy. Jedná se především o zdravotní a bezpečnostní důvody," vysvětlila mluvčí hodonínské radnice Barbora Lahová.

Podle ní kácení, které začalo už na konci loňského roku, bude přibližně v polovině března hotové. Pohledu na desítky pařezů se ale Hodoňané bát nemusejí. „Pokácené stromy nahradí nová výsadba," dodala vedoucí oddělení údržby a zeleně Kateřina Konečná.

Několik stromů padlo k zemi i v hodonínské ulici Legionářů, čímž začala stavba nové cyklostezky. Asi dvě stě sedmdesát metrů dlouhá trasa zavede milovníky cyklistiky z centra města k hodonínskému přístavišti na řece Moravě.