Na hřišti v Hutníku se opravily dřevěné hrací prvky. Přes léto je však někdo všechny polámal. Policie vandalismus neohlásila. Co se týká sídliště Lány, v jeho bezprostřední blízkosti se nachází nově opravený areál sokolovny. „Je tam běžecká dráha, místo pro volejbal i nohejbal. Nechybí také průlezky a houpačky. Tento prostor je ale určený pro veřejnost," přiblížila Žádníková s tím, že hřiště v Lánech měly maminky z činžovních domů po ruce. Byly tam lavičky, skluzavka a pískoviště určené především pro menší děti.

Co se děje?• Hřiště v Milokošti a na sídlištích Lány a Hutník jsou poničená neznámými vandaly. Ti polámali dřevěné hrací prvky a také betonový ping pongový stůl.
• Hřiště se opravují průběžně. Letos třeba přibyla na sokolovně houpačka.

V současné době je na sídlišti v Lánech pouze pískoviště. Ostatní zařízení vzalo za své. „Na Hutníku byly houpačky, prolézačky a betonový ping pongový stůl. I ten se někomu podařilo rozbít," uvedla předsedkyně komise.

Podle jejích slov je na místě otázka, kdo a proč místa na hraní demoluje. „Podle mě nejde jen o opravu hřišť, ale také o jejich větší bezpečnost a také rozšíření. Třeba o venkovní posilovnu," vyjádřila názor maminka Petra Zavadilová.

Žádníková zmínila také další problém sídliště. Bydlí tam spousta starších lidí, kteří o hřiště nestojí. Vadí jim totiž dětský křik. „Jde o generační soužití, které se musí sladit tak, aby bylo ku prospěchu všem," okomentovala situaci předsedkyně.

Oprava hřišť vyžaduje peníze. Ty ale letos už nebudou. „Prostředky určené na opravu a renovaci dětských hřišť jsou pro letošní rok už vyčerpané," řekl na zasedání komise ředitel Služeb města Veselí Pavel Bouda s tím, že každý rok organizace provádí průběžné revize a opravy takových míst.

Všechna hřiště jsou za posledních šest let kompletně vyměněná a hrací prvky jsou nové a certifikované. „Letos jsme například zřídili novou houpačku v areálu sokolovny, která stála čtyřicet tisíc korun," vyjádřil se Bouda. Pro letošní rok je ještě připravená nová houpačka pro sídliště Lány.