Dávno před začátkem bálu byla velká část vstupenek už vyprodaných. „O myslivecký ples je u nás velký zájem. Pravidelně sem chodí přibližně okolo dvě stě padesáti až sedmdesáti návštěvníků. Někteří chtějí lístky s místy na sezení, jiným stačí pouze vstup," řekl jeden z členů místního mysliveckého sdružení.

O velké základně členů místního spolku svědčila i plesová garderóba části návštěvníků plesu. Zelenými mundúry se to v hlavním sále lipovské Sokolovny jen hemžilo.

Největší zájem však vzbudily lístky s tombolou. Na hlavní výhry si totiž dělali zálusk především milovníci zvěřinových pochoutek. Mezi hlavními cenami se tak objevil například daněk, divočák, srna či zajíc s kačerem. Velkou část ale tvořily spíše hmotné výhry. „Kromě zvěřiny máme v tombole okolo tři sta cen. Myslím, že se tak dostane téměř na každého," řekl se smíchem předseda místního sdružení.

Delikates z divoké zvěře se návštěvníci dočkali i přímo na Sokolce. Myslivci si pro ně totiž připravili, stejně jako každý rok, speciální menu. „Nejde říci, že by lidé měli více v oblibě některý druh zvěřiny. Většinou to spíše střídají. Připravili jsme si proto kančí na portském víně, daňčí medailonky na brusinkách, špízy ze srnčího masa," popsal nabídku jídel šéfkuchař Jaroslav Doležal, který na plesový večer připravil přibližně tři sta šedesát porcí jídla. „Jako specialitu a sladkou tečku jsme si připravili hrušku v karamelu," popsal novinku jídelního lístku Doležal.

Někteří však nepřišli jen na delikatesy, ale spíše za zábavou. K tanci tak, stejně jako předchozí roky, hrála dechová hudba. „Snažíme se, aby se lidem na plese líbilo. Myslím, že se nám to daří, protože k nám nechodí jen místní, ale i lidé z okolí," dodal Žák.