Klipka láká nejen oči návštěvníků, ale zároveň čistí nádrž od nežádoucí sasanky skelné. Zato krásného žlutomodrého pomce skvělého hosté příliš obdivovat nemohou. „Zatím se tohoto krasavce nepodařilo přesvědčit, aby se návštěvníkům ukazoval, takže ho musejí hledat nebo mít štěstí při krmení. Na druhé straně má jeho skrýš tu výhodu, že z úkrytu vyhnal naše klauny očkaté, ti jsou tak mnohem více vidět," pousmála se zooložka Lenka Štursová.

Krásný a zajímavý je také žralokův souputník v akváriu netopýrník dlouhoploutvý. Ten je mnohem vyšší než delší. „Každý si ho všimne, v akváriu se nádherně předvádí," láká zooložka. Jedinečný vizuální zážitek se nabízí hostům hodonínských mořských akvárii každý pátek. Hodinu před polednem tady začíná krmení vodních tvorů.

Ale nejen těmito novinkami se mohou Hodonínští pyšnit. Nové obyvatele zoo totiž návštěvníci najdou i venku. Musejí však chvíli hledat a mít štěstí, aby viděli z kapsy klokana rudokrkého vykukující mládě. „Věřím, že koncem března už bude běžně vidět," dodává Štursová s tím, že prvními posly jara byla kůzlata kozy kamerunské.