Mladík si podle všeho zkoušel vyrobit zábavnou pyrotechniku. Návod jak má postupovat si údajně obstaral pomocí internetu. Odvážný kousek se mu nakonec nevyplatil. Při práci mu amatérská třaskavina bouchla v rukou.

„Případ se stal v jednom z rodinných domů. Na místo vyjeli policisté a technici. Zjistili, že výbuch způsobila neodborná manipulace s chemikáliemi. Odborníci nyní provádí znalecké expertízy. Kdy budeme mít k dispozici první výsledky zatím nemohu říct,“ sdělil tiskový mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník.

Policisté případ nadále šetří. Mladík při výbuchu utrpěl rozsáhlé popáleniny. Zdravotnící jej proto ihned převezli vrtulníkem do Brna.

„Má velmi vážné zranění. Jeho stav je nyní už stabilizovaný. Bližší informace nemohu podávat. Rodina si nepřeje, abychom zveřejňovali jeho podrobnější stav,“ řekla mluvčí Fakultní nemocnice Brno Anna Nesvadbová.

Jak dlouhé léčení si mladíkovo popálení vyžádá, si Nesvadbová netroufla odhadnout. „To je individuální. Záleží na tom, jak se bude zranění hojit. Je to těžké říct,“ pokračuje mluvčí.