Velká část zaměstnanců i drobných podnikatelů vyměnila své běžné pracoviště za kuchyňský stůl, péči o děti, šití roušek, karanténu či kombinaci více variant. Proto chtějí organizátoři květnové výzvy přinést rozptýlení i v době rušení všech kulturních, společenských i sportovních akcí a nabídnout výzvu, která spojuje a přispívá k lepší kondici i dobré náladě. 

„Letos jsme významným způsobem upravili pravidla tak, aby se v květnu mohl zapojit opravdu každý. Pro ty, kdo nadále cestují na svá pracoviště, je určitě nejzdravější a nejbezpečnější variantou dopravovat se pěšky či na kole. Ostatní si mohou zapisovat třeba zdravotní vycházky, cesty pěšky či na kole na nákup. Ti, kteří nevyrážejí z domu vůbec, mohou evidovat své domácí sportovní aktivity jako je jóga, posilování či rotoped,” vysvětluje koordinátorka projektu Hana Rárová z Nadace Partnerství. 

Do práce na kole je týmová výzva, díky které lze zůstat alespoň virtuálně v kontaktu se svými kolegy a vzájemně se motivovat. Současně ale nevyžaduje společné setkávání, takže se lze účastnit i za aktuálně ztížených podmínek. Poslední možnost se registrovat nabízí do konce dubna web www.dopracenakole.cz.

DAVID KOPECKÝ