Koukal jsem na Deníku,že se můžeme podělit s recepty,tak Vám také posílám můj speciální recept na moji Bábovku s vaječným koňakem. Už jsem vyhrál pár soutěží

Koukal jsem na Deníku,že se můžeme podělit s recepty,tak Vám také posílám můj speciální recept na moji Bábovku s vaječným koňakem,jestli chcete zveřejnit pro čtenáře vyhrál jsem s ní už pár soutěží a tuihle bábovku dokážu snít za osm minut.

Bábovka s vaječným koňakem

200 g povoleného másla
250 g cukru krystal
250 g polohrubé mouky
1 kypřicí prášek do pečiva
3 vejce
3 lžíce mléka
200 g mletých (nebo nasekaných) vlašských ořechů
lžička mletého badyánu
300 ml vaječného koňaku
1 tabulka čokolády (hořké nebo na vaření)
máslo a strouhanka na vymazání a vysypání formy

Mladí blanenští kuchaři a číšníci si domácí výuku zpestřili chlebíčkovou soutěží.
Studenti i absolventi soutěžili s chlebíčky


Postup:

Povolené máslo utřeme s cukrem do světlé pěny. Poté přidáme celá vejce a znovu utřeme těsto.

Vedle si smícháme polohrubou mouku s kypřicím práškem, směs přidáme do těsta. Promícháme.

Nakonec přidáme najednou 3 lžíce mléka, nasekané oříšky, mletý badyán, vaječný koňak a nastrouháme čokoládu. Vše spojíme do hladkého těsta.

Vymažeme pečlivě bábovkovou formu máslem, aby nezůstalo žádné místo bez tuku, pak vysypeme jemnou strouhankou a nakonec do formy nalijeme těsto.

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 1 hodinu. Po vyndání z trouby necháme chvíli bábovku odpočinout ve formě a pak vyklopíme. Pocukrujeme a necháme vychladnout.