Jubilejní desátý ročník, který se uskutečnil nedávno v příjemném prostředí „úckého hájku", přilákal velký zájem návštěvníku. Ti mohli při tónech dechové hudby Blatnička okoštovat vzorky gulášů od jedenácti družstev. Větší polovina účastníků byla přespolních a svoje zástupce zde měla i Nemocnice Kyjov, když se ze zdravotních sestřiček staly šikovné kuchařky.

Počasí snaživým organizátorům během týdne moc nepřálo, ale svatý Florián při nich opět stál jako v minulých ročnících a košt se uskutečnil bez deště. „Největší radost nám pochopitelně udělaly sestřičky z dětského oddělení kyjovské nemocnice, které se odhodlaly k účasti a uvařily Dětský Mišmaš guláš," sdělila Eva Dřímalová, jednatelka sboru dobrovolných hasičů z Louky.

Americká auta přijela do Mutěnic. Nechybělo ani folklorní vystoupení.
FOTO: Paráda veteránů u Mutěnic, k obci se vypravila americká auta

První ročníky se výtěžek věnoval na onkologii Brno a dětskému oddělení nemocnice Kyjov se podařilo, během sedmi let, věnovat přes 240 tisíc korun.

„Letos nemocnici darujeme přes čtyřicet tisíc. Náštěvníků bylo přes 350 platících. Děti mají vstup zdarma, a prodalo se přes 950 lístků na porci guláše. K dispozici byla i kasička na dobrovolné příspěvky," řekla Dřímalová.

Soutěže se zúčastnili i členové dechovky Blatnička v čele se zpěvačkou a šéfkuchařkou Hankou Náhlíkovou. Jejich chutný ,,Muzikantský guláš telecí" nejvíce oslovil chuťové buňky odborné poroty.

Gulášový košt v Louce.Gulášový košt v Louce.Zdroj: Antonín Vrba

V kategorii hlasovaní návštěvníků zabodoval „Dančí guláš" z Kopanic, který připravil tým Vodáci. Členové dechové hudby se rozhodli, že finanční hodnotu první ceny věnují k výtěžku, který bude předán dětskému oddělení.

„Jménem sboru hasičů chci ocenit a poděkovat týmům, kteří svým vařením podpořili celou akci, taky děkujeme návštěvníkům, kterých každý rok přibývá a tím se navyšuje příspěvek na dětské oddělení," dodala spokojená organizátorka Eva Dřímalová.

„Za mě a manžela je jednoznačný vítěz hasiči Lipov. Lepší guláš jsem v životě nejedla, a to vařím guláš často z kvalitní zvěřiny, ale přes to, že můj guláš všichni strávníci chválí, tak jsem dnes sedla na zadek, když jsem zjistila, že guláš vařil kluk, který má něco přes dvacet let… Klobouk dolů a hluboce smekám," okomentovala se šibalským úsměvem výsledky Jana Nová z Horního Němčí.

Děkujeme za příspěvek.