V závěru večera nechybělo propojení všech muzikantů v podobě Jam session. Celý večer byl věnován významné osobnosti, malíři Františku Cundrlovi, který se právě tímto prostředním rád nechával inspirovat ke své tvorbě. Motivy vinohradů v jeho díle v kombinaci s modrou barvou se k žánru bluesové muziky moc hodí.

Tadeáš Kříž září mezi handikapovanými sportovci
Tadeáš Kříž září mezi handikapovanými sportovci

Zajímavou hudební lahůdkou byla skupina Petra Börnerová band, která vznikla v létě 2005 díky pozvání na Rythm & blues festival, který se konal v městečku Nyírbátor ve východním Maďarsku. Založili ji česká zpěvačka Petra Börnerová a slovenský bubeník Tomáš Bobrovniczký. Od té doby kapela koncertovala v nejrůznější sestavách a na prestižních festivalech, kde se potkala se špičkovými světovými hudebníky. Hostitelské role se ujal domácí WBand, který zvítězil v Czech Blues Challenge a získal tak ocenění České bluesové asociace jako kapela roku 2019. Stalo se zvykem, že kapely vystupují v první polovině večera samostatně a v druhé se vzájemně prolínají v podobě tradičního jam session.

Styl hudby krásně zapadl do malebného prostředí strážnických vinohradů. A v kombinaci se zapadajícím sluncem a vínem to byla lahoda nejen pro uši, ale i oči a chuťové pohárky.

Eva Helísková