Podobnou akci uspořádal pan Zapletal spolu se svými kolegy už v září roku 2017 při příležitosti 25. let založení firmy Reality GAIA, spol. s r.o., tehdy však pouze pro padesát uživatelů. Akce měla velký úspěch nejen mezi samotnými uživateli a jejich vychovateli, ale i pořadateli této akce. Právě z tohoto důvodu se rozhodl pan Zapletal tuto akci při příležitosti svého životního jubilea zopakovat, tentokrát však pro dvojnásobný počet uživatelů a téměř 35 vychovatelů.

Přesto, že se zdálo, že ranní uplakané počasí akci v zatravněném mysliveckém areálu přát nebude, počasí se jako mávnutím kouzelného proutku během dopoledne změnilo a přineslo krásné prosluněné odpoledne. První účastníci se dostavili krátce po 13 hod., kdy už se areálem rozléhala hudba mixovaná vynikajícím DJ Igorem Čechalem z Ježova. Písnička “Jede jede mašinka” nenechala první příchozí ani usednout. Za hodinu byl parket plný zbylých tanečníků.

Odhalení pomníku se sochou Vladimíra Iljiče Lenina v Kyjově se uskutečnilo u příležitosti třiašedesátého výročí Velké říjnové socialistické revoluce 11. listopadu 1980, sto deset let po Leninově narození. Lenin se ale v Kyjově na moc dlouho nezabydlel. So
Sochy a pomníky socialismu: Zmizel Lenin, Gottwald i tank

Po oficiálním zahájení akce dostali všichni zúčastnění vynikající domácí gulášek, který uvařili manželé Kůřilovi z firmy K-Gastro, žízeň pak hasilo točené alko i nealko pivo a točená limonáda.

Odpoledne pokračovalo soutěžemi, ukázkou canisterapie, kterou připravil pan Petr Zajíc z Hovoran a ukázkou rodea připraveného manželi Petrem a Lenkou Šalvatovými z Vlkoše. K dispozici byl dále všem skákací hrad, trampolína, poník zapůjčený firmou Region, spol. s r.o., jízda na koni a koňský povoz Petra Horáčka. Za úspěšné složení sportovních disciplín si všichni zúčastnění odnesli krásné diplomy, medaile, plyšáky, sladkosti a další odměny, které z části věnovala firma WIKY Kyjov.

Malování ornamentů se zúčastnili žáci základní školy a laická veřejnost pod vedením zkušených maléreček.
Ornamenty malovali pískem. Pod vedením zkušených maléreček

K večeři pak byla připravena dvě selátka ugrilovaná Petrem Michalčíkem. Odpoledne bylo zakončeno závěrečným společným tancem v době, kdy už se pomalu začalo stmívat. Jako poděkování za nádherné odpoledne a současně jako dárek pro pana Zapletala k jeho narozeninám si pro něj kamarádi z domova připravili nádhernou písničku a předali ručně vyrobené dárky.

Domů si všichni zúčastnění odvezli plno krásných a nezapomenutelných zážitků.

MARKÉTA KOLACIOVÁ
jednatelka Reality Gaia