Svá tajná přání či originální obrázky do ni mohou vhodit nejen děti, ale i dospělí. „Věříme, že při jejich tvorbě a vymýšlení prožijí rodiny společně příjemnou atmosféru a zároveň se budou věnovat tomu, k čemu nás současná doba vrací. K hodnotám, jako je rodina, přátelství,“ pověděla ředitelka CEKUSu Michaela Krpálková.

Nápad instalovat Ježíškovu schránku, kterou vyrobil chotěbořský rodák a všeuměl Libor Velíšek, paradoxně vznikl díky Covidu.

„První adventní neděli Chotěbořáci tradičně slaví příchod světla u kašny. Kvůli viru se ale oblíbené vítání adventu konat nemohlo. S kolegyní Michaelou Krovovou nám to ale bylo líto, tak jsme vymyslely alespoň tuto alternativu,“ svěřila se Krpálková.

Nemocnice v Brodě je pro návštěvy zavřená, ale pacienti mohou s rodinami mluvit pomocí moderní techniky.
Vojáci z Chrudimi posílí tým v havlíčkobrodské nemocnici, pomohou s testováním

Schránka na náměstí zůstane až do konce roku. Pak ji zaměstnanci kulturních zařízení otevřou a autory nejlepších psaníček ocení. „Výherce zveřejníme na Tři krále. Získají dárkový pokaz na naše kulturní akce a dárkové předměty města,“ prozradila Krpálková. „Výběr bude vzhledem k velkému zájmu náročný. O vítězi rozhodne originalita a zpracování,“ dodala Krpálková.