„Provoz tramvají z Anděla na Radlickou přerušila dopravní nehoda s vykolejením tramvaje. Postupně se zavádí náhradní autobusová doprava X-7. Tramvaje se otáčí ulicí Za Ženskými Domovy,“ oznámila magistrátní firma Ropid, která organizuje MHD v Praze a okolí. Linka 7 byla tedy ukončena v zastávce Na Knížecí.

Zdroj: ext

„V tuto chvíli je omezena doprava v ulici Radlická. V ulici Dobříšská směr z centra se tvoří kolony,“ uvedli pražští policisté na twitterovém účtu. Podle Novinek si záchranná zdravotnická služba vzala do péče řidiče autobusu, který byl po nehodě v šoku. Nikomu z cestujících se nic nestalo. Policie na místě spolupracovala také s hasiči.

Ropid uvedl, že tramvajový provoz se podařilo obnovit kolem 13. hodiny.

Řidič autobusu myslel, že stihne tramvaj předjet

Podle redaktora Aktuálně.cz, který byl shodou okolností svědkem nehody, však někteří lidé byli pořezaní střepy z rozbitého skla autobusu.  „Omlouvám se, myslel jsem si, že to stihnu. Je to moje chyba,“ řekl podle redaktorova svědectví řidič autobusu cestujícím po nehodě a ihned zjišťoval, zda nejsou cestující zranění. 

Kloubový autobus linky X12 se prý snažil zrychlit a zařadit se na koleje ještě před souběžně jedoucí tramvaj linky číslo 7, která mířila směrem k Andělu. Jenže tramvaj zrychlila rovněž a po nárazu do levého boku autobusu se dostala mimo koleje.

Už během pondělního odpoledne přitom kvůli nehodě ve Strahovském tunelu a nutnosti objížděť po kolejích přes Plzeňskou a Radlickou ulici tramvajové spoje nabíraly zpoždění několika minut. I teď doprava kolabuje. Nehoda totiž blokuje vjezd do tunelu Mrázovka.

Rekonstrukce tramvajové tratě. Ilustrační foto.
Další část trati se rozkope. Tramvaje nepojedou z Anděla na Smíchovské nádraží