O výhře domácího mužstva rozhodl ve druhém poločase náhradník Martin Opina. "V sobotu nevyhrál lepší celek, ale šťastnější. Bohužel, ale tak to někdy ve fotbale bývá. V minulém kole v Otrokovicích se nám stalo přesně to samé, co Vyškovu," řekl trenér Hodonína Jiří Dekař.

Od začátku utkání měli na stadioně u Červených domků navrch hosté, kteří si vytvářeli před bránou domácích jednu šanci za druhou. Velkou příležitost na změnu skóre si ve vápně Hodoňanů vytvořil Mach. Dvojice domácích obránců ale včas zakročila a stav tak zůstal beze změny. Domácí tým se neobvykle trápil. Nemohl najít recept na překročení své vlastní poloviny. První rohový kop Hodonín zahrával až ve čtyřiatřicáté minutě.

Titul slováckého šampiona za nejlepší víno získaly Vinné sklepy Skalák za loňský Pinot Gris.
Rulandské šedé ze Skaláku ovládlo slováckou podoblast. S vůní po přezrálém ovoci

FK Hodonín A - MFK Vyškov 1:0 (0:0)
Branka: 78. Martin Opina.
Diváci: 285.
Základní sestava Hodonína: Koníček - Flasar, Suchý, Hesek, Šustr - Ťok, Sasín, Fojtík - Opina, Massamba - F. Žák.

Největší tlak ze strany hostů ale přišel v pětačtyřicáté minutě, kdy před bránou Koníčka dvakrát hořelo. Ukončení první půle je však zachránilo. "Beze srandy nás soupeř v prvním poločase přišpendlil na naší vlastní půlce. Máme štěstí, že obrovské příležitosti nedokázali proměnit. O přestávce bylo v šatně poměrně rušno, chtěl jsem ale tím hráče povzbudit. Do druhé půle jsme šli s jinou taktikou, která nakonec přinesla ovoce," uvedl Dekař.

V osmasedmdesáté minutě našel centr Fojtíka hlavu Opiny, který zcela v pohodě uklidil míč za záda Kunického a otevřel tak skóre sobotního utkání. Po vsítěném gólu domácí celek ožil. Téměř vzápětí si stačil vytvořit další velkou šanci. Tu ale neproměnili ani Opina a ani dorážející Tomáš Ťok. Nakonec ani nastavené tři minuty nedokázali vyškovští fotbalisté využít, a tak tři vydřené body zůstaly na domácí půdě. "Byl to pro nás hodně těžký týden. Ve středu jsme hráli a teď v sobotu. S výhrou jsem spokojený. Hráči dali do zápasu vše," zakončil své hodnocení Dekař.

Ilustrační foto
Už ani v hradu se nezchladí. Ve vedrech navštěvuje památky nebo zoo méně turistů