Přestože Hodonínu vyšel vstup do utkání, kdy už ve druhé minutě po brance Petra Bohuna vedl, pomyslné uklidnění se nedostavilo. „Chtěli jsme na soupeře vletět a vstřelit co nejdřív branku, což se nám podařilo. Bohužel nám gól moc klidu na kopačky nepřinesl, po fotbalové stránce náš výkon nebyl optimální,“ přiznal zkušený stratég.

Kvítkovicím se podařilo ihned po změně stran vyrovnat, když Michal Guzik parádně proměnil přímý volný kop. „Zbytečně jsme faulovali před šestnáctkou, hráč soupeře to parádně trefili. Hostům to pomohlo, rvali se pak o každý balon,“ uvedl trenér.

SOUTĚŽ: Hledá se nejlepší fotbalová adresa
ANKETA: Fanoušci fotbalu, pozor! Hlasujte o nejlepší adresu na jižní Moravě

Domácí se však ve strhujícím závěru dočkali kýžené branky, kterou zaznamenal zkušený kanonýr Holek. „Nabádal jsem kluky pět minut před koncem, aby zjednodušili hru a tlačili se do zakončení. Po střele Erika Burace se míč odrazil od břevna k Martinovi, kterému to tam zase konečně padlo,“ těšilo Švantnera.

Ten po utkání uznal kvalitu soupeře. „Utkání nás bolelo, soupeř byl dobře připraven. Kvítkovice mají rychlé hráče, počítali jsme s tím, ale dělalo nám to problém. Nedostali jsme se do naší kombinační hry,“ litoval lodivod.

Speciální utkání odehrál U Červených domků kvítkovický záložník Radek Smékal, jenž byl ještě před čtrnácti dny hráč Hodonína. „Cítil jsem, že Radek potřebuje hrát, ale naše sestava je teď stabilizovaná. Přišla nabídka z Kvítkovic, kterou se rozhodl využít, do léta tam bude hostovat, pak se uvidí,“ vysvětlil Švantner.

Fotbalisté Šardic (ve žlutém) doma přivítali Kyjov.
PODÍVEJTE SE: Kyjov poprvé v sezoně neskóroval. O výhře Šardic rozhodl Šimánek

Jeho svěřenci se utkají v příštím kole s rezervou Zlína, duel je na programu v neděli 16. dubna v půl jedenácté dopoledne.

FK Hodonín – SK Kvítkovice 2:1 (1:0)
Branky: 2. Bohun, 90+3. Holek – 47. Guzik.
Rozhodčí: Kolář – Dorotík, Bělák.
ŽK: 46. Dressler, 70. Dunda, 75. Glushach, 81. Sukup, 90+3. Holek – 38. Kiška, 66. Gerža, 86. Pernatskyi, 90+2. Dziuba.
Diváci: 271.
FK Hodonín: Petráš – Dressler, Sukup, Dunda, Kadlec – Glushach, Bobčík, Bohun (57. Pernica), Langer, Jáger (57. Burac) - Holek.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...