V prosinci minulého roku slovenský kouč netajil, že by rád přivedl hrotového forvarda s ligovými zkušenosti. A hned na prvním tréninku se mu hlásil dvaatřicetiletý Josef Čtvrtníček, jenž hrál nejvyšší soutěž za Zbrojovku Brno či Slovácko. "Jedná se o urostlého hroťáka, který hrál první ligu, rozhodně má co nabídnout. Zatím jsme domluvení, že s námi absolvuje přípravu, potom se uvidí, co dál," řekl lodivod na adresu Čtvrtníčka, který odehrál podzimní část ve Znojmě a ve čtrnácti duelech se třikrát prosadil.

Ani jméno druhého testovaného útočníka není hodonínským příznivcům neznáme. Jedenadvacetiletý kanonýr Erik Burac patří mezi klíčové hráče divizního Lanžhota. "Podává dobré výkony, sledujeme ho delší dobu. Navíc na něj máme dobré reference od Jiřího Bartoše (sportovní manažer Lanžhota - pozn. red.). Na pozici útočníka určitě potřebujeme posílit. Uvidíme, zda u nás zůstanou oba, nebo jen jeden z nich," nepředbíhal Švantner, který ve středu na umělé trávě cepoval i nejlepšího kanonýra naftařů Holka. "Jeho přestup do Baníku stále není dotažen, proto s námi trénuje. Ale musíme se připravit i na variantu bez něj," netajil zkušený stratég.

Tomáš Hořava stále hraje okresní přebor Hodonínska za Radějov.
Hořava ve Vyškově těží ze zkušeností: Individuální příprava nabízí větší progres

Třetí novic byl gólman Markus Adamec ze slovenské Senice. "Trénuje souběžně i ve Skalici, záleží jen na něm. Stále spolu jednáme, z jeho strany cítím zájem, ale uvidíme, jak se rozhodne," krčil rameny Švantner, jenž už na konci podzimu pozval na zkoušku obránce Norberta Mihála z Lanžhota a očekává příchod Martina Papeže ze Znojma. Dvaadvacetiletý krajní bek je však po zranění stále v rekonvalescenci.

Hodonín už naopak nepočítá s brankářem Vojtěchem Pitronem, Dominikem Caltíkem, Peterem Filou a Jakubem Pazderou. "S Pazdym jsme byli domluvení na podzimní část, nestíhal to časově. Další kluci u nás neměli vytížení, všichni tři se vrací na Slovensko. Pitron posílí Fiľakovo, Fila míří do Malacek a Caltík do Gbel," jmenoval šéf hodonínské lavičky odchozí hráče.

Prvního tréninku se nezúčastnili ani další čtyři zkušení hráči. "Gólman Martin Petráš dostal ještě volno, ale připojí se na další jednotce. Tomáš Langer s Patrikem Dresslerem musí doléčit zranění, proto jsme jejich zapojení do přípravy neriskovali," vysvětlil Švantner, kterému chyběl ve středu i jeho syn Patrik. "Momentálně je v Bangkoku. Dostal zajímavou pracovní nabídku, která se neodmítá. S jistotou můžu říct, že začátek jarní části nestihne," mrzelo trenéra.

Hodonínští fotbalisté v červnu oslavili postup do třetí ligy.
Sportovní události na Hodonínsku v roce 2022: Postupy i hvězdné oslavy

K prvnímu přípravnému duelu zajíždí 14. ledna Hodonín do Bratislavy, kde se postaví tamnímu Interu. Domácím fanouškům se představí 20. ledna v duelu s Kroměříží.

Zimní příprava - FK Hodonín
14.1. Inter Bratislava - Hodonín
20.1. Hodonín - Kroměříž
28.1. Hodonín - Lanžhot
3.2. Hodonín - Dubnica
8.2. Vyškov - Hodonín
12.2. Petržalka - Hodonín
18.2. Hodonín - Beluša
25.2. Hodonín - Start Brno