Proti nyní již třetímu celku tabulky Moravskoslezské fotbalové ligy spoléhali Hodonínští především na zajištěnou obranu, a to se jim dlouho vyplácelo. „Soupeř má kvalitní hráče a zasloužené je na předních příčkách tabulky. Tomu jsme uzpůsobili taktiku. Celý první poločas jsme dobře bránili, ale na můj vkus jsme toho předvedli v útoku přece jen dost málo. Po přestávce jsme už byli aktivnější a postupně hru vyrovnali, ale paradoxně jsme právě potom inkasovali, když svoje střelecké kvality potvrdil domácí Lokša,“ uvedl trenér Pavol Švantner, který přišel k týmu v zimní pauze.

Po obdržené brance hosté zvýšili své úsilí a byli blízko vyrovnání. „Vytvořili jsme si celkem slušný závěrečný tlak, bohužel nám chybělo efektivnější zakončení. V závěru jsme nasadili další útočníky a hráli už trochu vabank. Místo vyrovnání jsme však dostali v nastavením čase druhý gól,“ litoval Švantner.

Jeho tým má na úvod jara poměrně těžký los, protože v sobotu od 15 hodin hostí čtvrté Otrokovice. „Soutěž je hodně vyrovnaná, takže si moc nevyberete. Bude to opět těžký soupeř, ale my chceme doma určitě bodovat,“ dodal Švantner.

Petřkovice - Hodonín 2:0 (0:0)

Branky: 70. Lokša, 92. Szotkowski. Rozhodčí: Zaoral – Slabý, Mikyska. ŽK: Fojtík, Pospíšil (oba Hodonín). Diváci: 261.

Anketa Sympaťák roku 2018
Čtenáři vyberou sportovního sympaťáka kraje. Své zástupce má i Hodonínsko