Místo bojů o postup do Moravskoslezské fotbalové ligy se museli hodonínští hráči dva měsíce jen individuálně připravovat doma bez míče. O to víc jsou natěšení na obnovený tréninkový proces, do něhož se zapojili od středy. „Na klucích bylo vidět, že se na sebe těšili. A taky na to, až si zase zahrají fotbal. Ostatně já už jsem se také nemohl dočkat. Doma jsem přesedával z jedné židle na druhou a pohyb mi chyběl,“ přiznává trenér Pavol Švantner.

T-Mobile Olympijský běh. Ilustrační foto.
Olympijský běh u přístaviště v Hodoníně odstartuje až v září

Úvodní tréninky budou po tak dlouhé pauze samozřejmě probíhat v mírnějším tempu. „Nemáme kam spěchat, ani přesně nevíme, kdy začne soutěž. Začneme vlažněji takovou zábavnější formou, všechno s míčem. Zatím třikrát týdně, postupně budeme tréninkové dávky navyšovat. Na červen a červenec pak máme naplánované přípravné zápasy v podstatě na každý týden. Určitě ale dáme klukům v létě taky pár dnů volna na nějakou dovolenou, to se ještě domluvíme,“ slibuje kouč.

Ondřej Ševčík byl v uplynulé sezoně zlým mužem Drtičů.
Hodonín pomohl Ševčíkovi k dalšímu kroku. Zamířil do prvoligové Horácké Slavie

Pro Hodonín přišlo předčasné ukončení soutěže v nesprávný čas, protože na jaře zabojovat o návrat do Moravskoslezské fotbalové ligy. „Věnovali jsme opravdu hodně úsilí a financí k tomu, abychom vybudovali kvalitní kádr. Slyšel jsem ve svém okolí hodně hlasů, že má minimálně třetiligovou úroveň. Věřím, že většina kluků tady zůstane. Zatím to vypadá, že budeme řešit pouze cizince Piňu a Vásqueze. Na druhou stranu máme vyhlídnuté i hráče pro další posílení,“ naznačuje Švantner, že na postupových ambicích klubu se nic nemění ani pro příští sezonu.