Rezervu Slovácka řídil z pozice hlavního kouče Jiří Saňák, který měl k dispozici pouze čtyři hráče širšího kádru ligového týmu. Kromě mladíků Vincoura, Poláška a Vechety nastoupil proti Bzenci také stoper Šimko, jinak nový trenér zkoušel hlavně mladíky.

„Měl k dispozici dvě různé jedenáctky. Pro mě to bylo další poznání kluků, kteří zatím působí pozitivně,“ říká Saňák.

S výkonem mužstva ovšem nemohl být až tolik spokojený. I když domácí po gólech Pernici a Barana ve 14. minutě vedli 2:0, další šance nevyužili a po trefě hostujícího kanonýra Kasaly na chvíli vypadli z role. „Úvody obou poločasů byly fajn, ale je pravda, že uprostřed hřiště jsme se trošku trápili s pohybem i defenzivou,“ uvedl Saňák.

Domácí snaživému soupeři z nižší třídy odskočili na rozdíl dvou branek na začátku druhé půle, kdy se zblízka hlavou prosadil stoper Suchý.

Bzenečtí, kteří Vlčkem v první půli nastřelili břevno, se dál rvali a po dalším zásahu Kasaly skóre snížili na 3:2. Závěrečná půlhodina už žádné převratné momenty nepřinesla, proto si domácí vítězství pohlídali. „Zlepšili jsme náběhové věci, ale ve hře byla i spousta věcí, které musíme zlepšit. Máme na čem pracovat,“ ví dobře Saňák.

Mladíci z Uherského Hradiště budou do pátku trénovat, pak mají volno. Před novou třetiligovu sezonou se zase sejdou 6. července. „Pracovat budeme na týmovém i individuálním výkonu,“ pronesl kouč Slovácka B.

Bzenec zanechal na Širůchu sympatický dojem. I před rozpačitý vstup do utkání se soupeři vyrovnal a nakonec byl blízko remíze. „Výsledek beru s nadhledem. Zajímal mě hlavně náš výkon,“ přiznává trenér Slovanu Richard Hrotek. „Nezačali jsme dobře. Soupeře jsme dostali na koně naší vlastní chybou. Po druhém gólu to vypadalo, že to bude kočka myš. Pak jsme se srovnali a do poločasu výsledek zkorigovali. S pětadvaceti minutami první půle i celým druhým poločasem jsem byl spokojený. Chtěli jsme hrát odvážné, žádného zaňdoura. Někdy se nám to dařilo víc, jindy méně, ale celkově to nebylo špatné,“ dodal Hrotek.

Bývalý ligový stoper přivezl do Starého Města téměř kompletní tým. Por Bzenec šlo o třetí přípravný duel po pandemii koronaviru. Před středečním duelem prohrál ve Staré Říši 0:3 a doma jasně přehrál Bučovice 5:0.

Přípravný fotbal 

1. FC Slovácko B – TJ Slovan Bzenec 3:2 (2:1)

Branky: 12. Pernica, 14. Baran, 52. Suchý – 25. a 63. Kasala

Rozhodčí: Tomanec – Vlk, T. Svoboda

Diváci: 60

Slovácko B: 1. poločas: Borek – Olšanský, Šimko, T. Vincour, Jamný – Řihák, Baran, Polášek, Juroška – Řehola, Vecheta.

2. poločas: Trčka – Janík, Suchý, Srubek, Janás – M. Vincour, Polášek, Pek – Kostka, Švrček, Tomaštík. Trenér: Saňák.

Bzenec: Zeman – Vlček, Pelikán, Linek, Mlýnek – Čech, Komínek, Šmahaj, Zůbek – Eliáš, Kasala (Andrýsek, Vinkler, Venclík, Blažek). Trenér: Hrotek.