Oba putovali do nemocnice na vyšetření, zkušený brankář tam zůstal až do pondělí. „Mám výhodu, že si nic nepamatuji, což je pro mě dobře. Asi nějaký čas potrvá, než se na záběry podívám, pokud se vůbec podívám. Když se mi to stalo v Bohemce, koukal jsem až za dva nebo tři měsíce,“ řekl Deníku Rovnost Berkovec.

Po tvrdém střetu tribuny ztichly, na hřišti se objevila krev. Zatímco brankář odcházel po svých s obvázanou hlavou, Hlavicu odnesli pořadatelé na nosítkách a rovnou naložili do sanitky. „Všechno si pamatuji, i ten náraz, jak se seběhli lékaři, odnášení. Sice to nemám úplně v nejostřejších vzpomínkách, hlava se mi motala, ale byl jsem při vědomí. Viděl jsem, jak mi vlála ruka, ale spíš jsem šetřil síly,“ pousmál se brněnský stoper.

Milan Lutonský (v bílém).
Loňská sezona nebyla náhodná, raduje se líšeňský bek Lutonský po další výhře

Vyšetření u něj neprokázala žádný vážnější problém, takže se ještě v noci vrátil domů. „Pořád se léčím a ještě pár dní budu, zrovna si leduji obličej,“ hlásil v pondělí odpoledne. „Naštěstí všechna vyšetření dopadla dobře, neukázala se žádná zlomenina. Pustili mě v noci s tím, že jsem absolvoval všechno při vědomí, takže nebyl důvod mě tam držet několik dní. Teď budu pár dní v klidu a zase mě uschopní,“ řekl Hlavica, který se vrátí do nemocnice jen na kontroly.

V případě brněnského obránce se zainteresovaným vybavila přes rok stará vzpomínka, kdy se v prvním přípravném utkání po příchodu do Zbrojovky srazil se spoluhráčem Jakubem Šuralem a zlomil si podočnicový oblouk. „Naštěstí to nebyla rána do stejného místa. Tahle šla nad oko a mám jizvu, z minulé srážky ji mám pod okem. Destička je určitě z kvalitního materiálu, vše udržela pohromadě a nemám žádná následky, budu brzy v pohodě,“ oddechl si.

To Berkovec má tržnou ránu na hlavě a otřes mozku. „Nějaká díra tam je, ale jen kůže, takže ji zažili, jinak nic vážnějšího. Těžko říct, kdy se vrátím k fotbalu, až mi vyndají stehy, mám začít s pomalou zátěží. Jsem zvědavý, jak to půjde rychle. Doufám, že to bude každý den lepší,“ uvedl.

Dvaatřicetiletý brankář vůbec netuší, jak ke střetu došlo. „Nevím, co se stalo, jen jsem něco viděl podle fotek. Nedokážu říct, jestli jsme se nedomluvili, asi jsme o sobě nevěděli,“ uvažoval Berkovec.

Fotbalový zápas mezi brněnskou Zbrojovkou a Vyškovem
Drama až do konce. Zbrojovka proti Vyškovu ztratila dva hráče a má jen bod

Brněnský stoper si srážku se spoluhráčem pamatuje, ale zabránit jí nemohl. „Nevěděl jsem o něm, neslyšel jsem, že by volal. Běžel jsem na stranu, díval se na míč, hlavu jsem měl natočenou tak, že jsem gólmana nemohl vidět. Prostě šlo o špatnou komunikaci,“ hlesl Hlavica.

Přestože se setkali ve stejné nemocnici, nemohli se spolu ani pobavit. „Nepustili mě k němu kvůli proticovidovým opatřením, bližší informace nemám,“ doplnil sedmadvacetiletý obránce.