Předchozí
1 z 8
Další

Fotbalisté Vyškova (v bílém) prohráli s vedoucí Zbrojovkou Brno na svém stadionu v Drnovicích 0:2.Fotbalisté Zbrojovky Brno postoupili do nejvyšší soutěže.Zdroj: Petr Nečas

Podle zjištění Deníku Rovnost se odchod týká nejméně šesti fotbalistů, kterým po sezoně končí smlouvy. „Budu konkrétní až příští týden, nechce se mi před koncem soutěže situaci vířit,“ sdělil Požár.

Zbrojovka uzavře aktuální ročník FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY v sobotu od půl šesté večer domácím utkáním s Táborskem, po kterém brněnští fotbalisté převezmou pohár pro vítěze soutěže.

Kdo brněnský kádr opustí?

Soubojem proti Třebíči Kometa tradičně zahajuje zápasovou přípravu na nový ročník, nejinak tomu bude i letos.
Klasika i nový soupeř. Kometu v přípravě čeká devět zápasů

Pavel Zavadil naskočil na podzim jen do osmi druholigových utkání.Pavel Zavadil naskočil jen do devíti druholigových utkání.Zdroj: Petr Nečas

PAVEL ZAVADIL. V případě čtyřiačtyřicetiletého veterána už je jasno, tvořivý záložník končí kariéru. Vzhledem ke zranění lýtka nenastoupí ani v závěrečné bitvě proti Táborsku. „Bohužel už mi neslouží zdraví, nedá se nic dělat. Když jsem se vracel do Brna, cítil jsem se velmi dobře a byl jsem nastavený tak, že to půjde zvládnout. Věděl jsem, že neodehraju všechna utkání, ale teď to nechám mladším,“ popsal špílmachr.

V této sezoně zasáhl do devíti duelů a vstřelil jednu branku, další v první lize nepřidá. „Už to cítím jinak, nemám sílu se dál vracet po zranění, tělo mi to dává strašně moc najevo. Jsem rád, že jsem mohl ještě sezonu být v klubu, který mám strašně rád a kde jsme udělali úspěch v podobě postupu,“ usmál se Zavadil, který nastřádal 277 utkání v nejvyšší české soutěži.

Poslední červnový den mu končí hráčská smlouva, o další etapě zatím jasno nemá. „Končím jako hráč a co bude dál, to nevím. V klubu jsme se zatím o ničem nebavili, napřed musí přijít nabídka,“ reagoval na dotaz k pokračování ve Zbrojovce.

V sezoně: 9 utkání/ 436 minut/ 1 gól/ 0 asistencí

Fotbalisté Líšně oslavují gól Jaroslava Málka (s číslem 14) v zápase proti Spartě Praha B.
Útočníky v Líšni gólově nahrazuje Málek. Chybí mi Silného represink, řekl kouč

Obránce Jan Moravec se loučí s brněnskou Zbrojovkou.Obránce Jan Moravec se loučí s brněnskou Zbrojovkou.Zdroj: Petr Nečas

JAN MORAVEC. Stále patří k nejrychlejším fotbalistům v brněnském kádru, ale ve čtyřiatřiceti letech už přece jen mladším rychlíkům občas nestačí.

V minulém prvoligovém ročníku byl stálice základní sestavy, v aktuální sezoně zasáhl do čtyřiadvaceti utkání, ale jak na podzim, tak na jaře už měl hluché období bez zápasů. V posledních duelech dostal příležitost spíš kvůli marodce v brněnské obraně.

V sezoně: 24/1521/1/2

41. ročník slavného Zámeckého vrchu v Náměšti nad Oslavou skončil pro Jiřího Mičánka dvěma druhými místy v prestižní skupině 2.
Co vidí pilot Lamborghini? Mičánek vyrazil do Zámeckého vrchu s kamerou na helmě

Brno 16.12.2020 - domácí FC Zbrojovka Brno v červeném (Peter Štepanovský) proti 1. FC SlováckoOfenzivní hráči Peter Štepanovský.Zdroj: Deník / Attila Racek

PETER ŠTEPANOVSKÝ. Slovenský matador už od podzimu tuší, že jeho éra ve Zbrojovce se po čtyřech sezonách chýlí ke konci. Ani jedno utkání neodehrál kompletní, na jaře naskočil jen šestkrát, nejvíc času dostal při poslední prohře 2:3 v Chrudimi, kdy strávil na trávníku druhý poločas.

V sezoně: 21/582/0/2

Dráhové cyklisty brněnské Dukly vede kouč Petr Klimeš.
Dráhaři Dukly bojují v Kanadě. Marně čekají na systém olympijské kvalifikace

Fotbalisté Zbrojovky si na domácím hřišti poradili s Duklou Praha.Adrián Čermák (v červeném) v utkání s Duklou Praha.Zdroj: Bára Nečasová

ADRIÁN ČERMÁK. Když přicházel do Brna, neuspěl hned ve Zbrojovce, do které se vrátil až po půl roce v Líšni. Teď už jeho pozice zase není pevná, byť ani beznadějná. Vzhledem k podzimnímu zranění zatím nastřádal jen devatenáct utkání, na jaře se poměrně pravidelně dělil o místo na hřišti s Jiřím Texlem. Počet startů v nejvyšší soutěži ovšem v Brně nejspíš nerozšíří.

V sezoně: 19/1135/0/1

Kdo přežije? Účastníci reality show Survivor Česko & Slovensko se střetnou v Brně.
Z karibského ostrova do klece. Brno uvidí souboj Nathana a Adama v MMA

Damián Bariš patří mezi služebně starší hráče Zbrojovky.Damián Bariš patří mezi služebně starší hráče Zbrojovky.Zdroj: Deník/Attila Racek

DAMIÁN BARIŠ. Slovenský defenzivní univerzál vždy naskočil, kde bylo třeba, zvládá posty uprostřed zálohy i na kraji obrany. I ve své čtvrté sezoně oblékal brněnský dres pravidelně, naskočil do 26 utkání a dal jeden gól. Jenže s ohledem na končící kontrakt vyvstává otázka, zda pomůže Zbrojovce k udržení mezi elitou. Přednost nejspíš dostanou jiní.

V sezoně: 26/2080/1/5

Fotbalisté Zbrojovky Brno (v červených dresech) se ze stadionu Chrudimi vrátili s prázdnou. Východočechům podlehli těsně 2:3.
Zbrojovka neudržela vedení, v Chrudimi o její těsné porážce rozhodl vlastní gól

Fotbalista Lukáš Kryštůfek (vpravo) v dresu brněnské Zbrojovky.Fotbalista Lukáš Kryštůfek (vpravo) v dresu brněnské Zbrojovky.Zdroj: Petr Nečas

LUKÁŠ KRYŠTŮFEK. Kontrakt po čtyřech a půl sezonách vyprší i zkušenému zadákovi, kterého ovšem poslední dva roky trápí vleklá zranění. Na podzim sice naskočil do tří druholigových utkání v základní sestavě, jenže jaro už dohrává jako člen kádru divizního béčka. „Nějaké nabídky řeším, ale uvidíme, jak to bude v létě,“ komentoval svůj konec Kryštůfek.

V sezoně: 4/283/0/0

Tarik Lukšija se kromě fotbalu věnuje také futsalu, v němž oblékl rovněž dres Helasu Brno.
Šlágr přeboru v režii Brňana z Bosny. Čekám na šanci v nároďáku jako tygr, říká

Brněnský záložník Adam Fousek.Brněnský záložník Adam Fousek.Zdroj: Petr Nečas

KDO DÁL? Smlouva končí po sezoně taky brankáři Martinu Berkovcovi, ovšem jeho pokračování lze označit za jistotu. Zájem je také o setrvání záložníka Adama Fouska. Vedení klubu musí řešit stopera Jana Štěrbu a gólmana Jakuba Šimana, kterým končí hostování z Olomouce, respektive Plzně.

Do sektoru hostů na drnovickém stadionu při derby mezi domácím Vyškovem a Zbrojovkou zamířily stovky brněnských fanoušků.
Řádění fanoušků v Drnovicích: Zbrojovka zaplatí desítky tisíc i za rasismus