Stejně jako v minulé sezoně je pravděpodobné, že postoupí kromě vítězů I. B tříd i nejlepší celek z druhého místa. Kolo před koncem soutěže jsou na tom nejlépe Drnovice, které drží druhou příčku A skupiny s třiapadesáti body. Šardice díky výhře nad Ždánicemi na FKD však ztrácí pouhý bod. „Potřebovali jsme tří body, které jsme získali, ale úplně spokojený nejsem,“ prozradil zkušený stratég.

I když se jeho celek ujal už v deváté minutě po brance Davida Šimánka vedení, na gólovou pojistku musel dlouho čekat. „Dopadlo to dobře, že jsme získali tři body. Ale už je vidět, že je konec sezony, trochu se nám kupí absence hráčů. V první půli jsme měli rozhodnout daleko dřív, měli jsme tam tři čtyři gólové šance, jeden gól nám sudí neuznal,“ vzpomněl Šerfőző.

Fotbalisté Kozojídek (v zeleném) po výhře nad Strážnicí oslavili postup do I. A třídy.
OBRAZEM: Kozojídky porazily Strážnici a slavily postup. Klub chystá nové zázemí

A vzápětí vysvětlil důvod, proč se jeho svěřencům nedařilo dle očekávání. „Nedokázali jsme navázat na slibný začátek utkání. Chtěli jsme hrát rychle po stranách, ale nedostali jsme do vápna přesnou přihrávku. Tam byla naše slabina,“ zdůvodnil.

Přestože v třiasedmdesáté minutě domácí Lukáš Trávník navýšil na rozdíl dvou branek, Ždánice šest minut před koncem Tomášem Kubíkem snížily. „Věřil jsem, že když přidáme druhou branku, Ždánice hru otevřou. Místo toho, abychom zápas kontrolovali, dostali jsme laciný gól ze třiceti metrů. Ze zápasu jsme si sami udělali drama,“ mrzelo šardického lodivoda.

Kovo vstřelená branka nakopla, kýženého vyrovnání se však hosté nedočkali. „Až do druhé inkasované branky jsme tahali za kratší konec, ale soupeř pak trošku polevil, čehož jsme využili. Bohužel už se nám ve zbytku zápasu nepodařilo vyrovnat,“ pravil ždánický trenér Kamil Štipčák.

Ten nebyl spokojen s výkonem svých svěřenců především v prvním dějství. „Šardice na nás byly dobře připravené, od začátku držely balon. Nedařila se nám kombinace, první poločas byl z naší strany špatný, hodně jsme chybovali v rozehrávce,“ přiznal.

Pochvalu od realizačního týmu si vysloužil hostující gólman Radek Ruban, který zabránil vyššímu gólovému rozdílu. „Několikrát nás Radek podržel, zneškodnil minimálně tři tutovky domácích. Na druhou stranu jsme taky velké šance nedali. Myslím, že Šardice byly fotbalovější, ale hrálo se převážně od vápna po vápno,“ dodal Štipčák.

Fotbalisté Kozojídek (v zeleném) po výhře nad Strážnicí oslavili postup do I. A třídy.
VIDEO: Bujaré oslavy v Kozojídkách. Jízda na koních, mužský sbor a doutníky

S končící sezonou ve Ždánicích spokojeni nejsou, neboť Kovu patří zápas před koncem soutěže jedenáctá příčka. „Moc lidí není, když pak chybí tři klíčoví hráči, člověk s tím těžko něco udělá. Uvidíme, s jakým kádrem zahájíme letní přípravu,“ uzavřel šéf ždánické lavičky.

Šardice o klíčové body zabojují v posledním kole na hřišti Starého Poddvorova, utkání je na programu v sobotu od deseti hodin dopoledne. Ždánice ve stejný den od půl páté odpoledne přivítají Svatobořice-Mistřín.

FK Šardice – TJ Kovo Ždánice 2:1 (1:0)
Branky: 9. Šimánek, 73. Trávník – 84. Kubík.
Rozhodčí: Ťok – Záleský, Marada.
ŽK: Vaverka – M. Horňák, Snášel, Kubík.
Diváci: 75.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...
Promo Kanonýr Deníku