Vyrovnané utkání dvou předních týmů soutěže sledovala slušná návštěva, téměř 300 diváků. Domácí mohli jít do vedení už ve 13.minutě, ale Jankůj nedokázal z pokutového kopu překonat překonat brankáře Strýčka. Do konce prvního poločasu se skóre neměnilo a do kabin se odcházelo za nerozhodného stavu 0:0. „Ratíškovice dobře známe a víme, že hrají kvalitní fotbal. Přesto jsme věřili, že bychom tady mohli bojovat, ale hráli jsme spíš zezadu. Dařilo se nám eliminovat ofenzivní sílu soupeře a důležitým momentem byla určitě neproměněná penalta,“ uvedl rakvický kouč Aleš Krůza.

Vstup do druhé půle vyšel lépe právě hostům. Hned z první akce se trefil Švásta a poslal Rakvice do vedení. Baník měl stále dost času s výsledkem něco udělat, ale díky střeleckému trápení se to nepovedlo. „V poslední době nám to tam prostě nepadá. I dnes jsme měli řadu šancí, včetně penalty. Z výsledku jsem hodně zklamaný,“ posteskl si domácí trenér Petr Zemánek.

Ilustrační foto.
Hodonín se proti Hlučínu neprosadil, trenér je zklamaný z výkonu hráčů

Perličku po utkání přidal hostující Aleš Krůza. „Náš předseda Luděk Zlámal před zápasem řekl, že pokud v Ratíškovicích vyhrajeme, tak se ožení. Uvidíme,“ usmíval se trenér vítězů.

Rakvice dokázaly vyhrát i druhé venkovní utkání v jarní části a po Dubňanech nedostaly gól ani v Ratíškovicích. V tabulce poskočily na čtvrté místo, právě za svého sobotního soupeře. Na třetí Ratíškovice však ztrácejí pět bodů.