Před zápasem domácí funkcionáři popřáli mutěnickému kouči Marcelu Houškovi k jeho padesátinám, ovšem jeho svěřenci mu dárek v podobě domácí výhry nevěnovali.

Přitom začátek měl domácí tým skvělý, protože už ve 4. minutě se trefil Hynek Maršálek. „V té chvíli to pro nás bylo hodně těžké. Měl jsem obavy, aby gól domácí nenastartoval. Naštěstí se tak nestalo a nám se naopak podařilo brzy vyrovnat,“ řekl k úvodu zápasu hostující trenér Petr Zemánek.

Ratíškovice nedaly jediný gól ze hry, přesto se nakonec radovaly z trochu šťastné výhry. Dvakrát totiž využil výhodu pokutového kopu kapitán Martin Kordula. „Strašně mě to mrzí, je to velké zklamání. Dali jsme rychlý gól, ve druhém poločase jsme měli velkou převahu a Baník skoro nepustili za půlku. Jenže jsme si všechno zkomplikovali vyrobenými penaltami. Druhá byla stoprocentní, u té první si nejsem jistý. Měl jsem pocit, že náš hráč byl u míče dřív, ale nevím,“ poznamenal mutěnický kouč Marcel Houška.

Mutěnice - Ratíškovice 1:2

Branky: 4. Maršálek – 9. a 43. Kordula (oba z pok. kopu). ŽK: Kupčík – Chromý, Bábíček, Kordula, Nedorostek. Rozhodčí: Kocman, Budovič, Junek, Linhart. Diváci: 400.

Výhru v derby brali hosté hodně prestižně, obzvlášť trenér Zemánek, který v Mutěnicích strávil dvanáct let. „Trénoval jsem tady, mám tu spoustu kamarádů, určitě jsem bral zápas mnohem prestižněji než ostatní. Ostatně je to jediné derby v soutěži. Mám velkou radost, že jsme ustáli druhý poločas, kdy nás domácí zmáčkli,“ pochvaloval si bývalý kanonýr.


Načítám tabulku ...

Na domácí lavičce vládl po utkání smutek, protože to byl už pátý zápas bez vítězství. „Sezonu jsme začali dvěma výhrami, jenže od té doby se potýkáme s neproměňováním šancí, k čemuž přispělo i zranění střelce Čepila. Zaslouženě jsme prohráli v Krumvíři, ostatní ztráty byly zbytečné,“ litoval Houška.