Fotbalisté Moravské Nové Vsi vstoupili do jarní části okresního přeboru vítězně, když v neděli porazili Ivaň 2:0. Na vítězství se podílel svou čtrnáctou brankou v sezoně kanonýr mužstva Tomáš Křivánek. „Ivaň jsme sice porazili, ale fotbalově to nebylo dobré. Nezahráli nám dobře krajní hráči, hra byla rozházená a soupeře jsme nijak nepřehrávali,“ ohlíží se za nedělním duelem Příkazský.

V klíčové bitvě sezony však čeká lídra soutěže náročnější soupeř, Vranovice. Ty v sobotu porazily čtvrtou Nosislav 2:1 a ztrácí na první příčku deset bodů. „Vranovice přijedou s tím, že musí vyhrát, remíza pro ně nic neřeší. Předpokládám, že budou hrát nátlakový fotbal, na který se musíme připravit. Pevná obrana, žádné hrubky a efektivní brejky, to vidím jako klíče k úspěchu,“ prozrazuje vedoucí týmu.

Šlágry 16. kola:
okresní přebor Hodonín
Vlkoš – Ratíškovice B, sobota v 15.30
okresní přebor Břeclav
Moravská N. Ves – Vranovice, neděle v 15.30

Případné vítězství fotbalistů Vranovic by zmenšilo bodový rozdíl mezi oběma soupeři na sedm bodů. Pokud však zápas dopadne lépe pro domácí, jednou nohou vkročí do I. B třídy. „Pokud zápas vyhrajeme, dostaneme se do klidných vod. Ve zbytku jara se může stát cokoliv, právě proto bychom měli bodový náskok v neděli navýšit,“ hlásí Příkazský.

VLKOŠ POD TLAKEM

Také hodonínský okresní přebor nabídne třaskavý souboj. První Ratíškovice B se představí na hřišti třetího Vlkoše, který na svého soupeře ztrácí deset bodů. Obě mužstva mají postupové ambice, avšak blíže ke stanovenému cíli mají hráči ratíškovického Baníku, kteří z patnácti odehraných utkání odešli čtrnáctkrát vítězně. ,,Přistoupíme k duelu jako ke každému jinému, žádný tlak si nepřipouštíme. Pod ním budou spíše domácí, kteří potřebují vyhrát, aby zůstali ve hře o postup,“ tvrdí lodivod béčka Ratíškovic Tomáš Vacenovský.

Záložník Kyjova Matěj Hynčica (v modrém dresu) v duelu s Velkými Bílovicemi.
KANONÝR DENÍKU: Hynčica střílí góly z křídla. Tabulku střelců nesleduju, říká

Fotbalisté Vlkoše si přípravu na šlágr sezony zkomplikovali nedělní porážkou 2:3 v Lipově. O tomto soupeři z devátého místa tabulky vědí své také v Ratíškovicích. Baník tam v podzimním utkání prohrál 1:2. „Hodně lidí porážka Vlkoše v minulém kole zaskočila, ale já jsem jí předpovídal. V Lipově není zrovna nejlepší hřiště, špatně se tam hraje. Domácí mají vysoké útočníky, na které všechno nakopávají. Mužstvo, které tam dojede hrát technický fotbal, většinou narazí,“ dodává kouč.


Načítám tabulku ...

Načítám tabulku ...