Ve Vlkoši se o víkendu konaly tradiční hody, domácí měli o to větší motivaci. „Na hody chceme vždycky vyhrát. V posledních letech se nám to vždycky podařilo, hodový zápas jsme neprohráli snad sedm let. Tentokrát to však nevyšlo, ale musím přiznat, že výsledek odpovídá hře,“ netajil zkušený kouč.

Přestože skóre zápasu otevřel v sedmatřicáté minutě domácí Petr Dobrovský, jenž se trefil ve třetím zápase v řadě, Vlkoš vedení nepřeceňoval. „Hrál se oboustranně vyrovnaný zápas. Myslím, že i na střely na bránu to bylo vyrovnané,“ přiblížil Čada.

FK Vlkoš – FC Sokol Radějov 1:1 (1:0)
Branky: 37. Dobrovský – 80. Šmach.
Rozhodčí: Chromek – Kukula, Hlavinka.
Diváci: 230.

Vlkoš ve druhé půli držel míč na svých kopačkách a hosté hrozili z rychlých protiútoků a standardních situací. Po jedné z nich Radějov deset minut před koncem vyrovnal, když Petr Šmach poslal hlavou do brány centr Hořavy. „Minimálně vyrovnat jsme si zasloužili. Těsně před koncem jsme měli i brejkovou příležitost, která mohla přinést i vítězství. Vždycky když prohráváte o gól, věříte ve vyrovnání do poslední chvilky. Šance jsme si vytvářeli, bylo z čeho dát gól. Ale domácí byli také nebezpeční, vyhrát mohly oba týmy,“ uznal jednatel radějovského klubu Miroslav Monček.

Vyrovnávací branka Radějova

Zdroj: Kryštof Neduchal

Ten byl s dělbou bodů spokojen. „Jelikož jsme hráli na hřišti lídra okresního přeboru, bod bereme. Bohužel nám chyběli tři hráči základní sestavy, ale zase jsme měli Tomáše Hořavu, který měl na naši hru obrovský vliv,“ vysvětlil funkcionář.

Před bývalým reprezentačním záložník smekl i domácí lodivod. „Kluky jsem upozorňoval, že bude hrát, aby nebyli překvapení. Musím uznat, že za celý zápas neztratil jediný balon. Každý souboj uhrál, následně našel spoluhráče nebo zakončil. Nakonec byl na něj faul, standardku rozehrál na Šmacha a Radějov vyrovnal. Zkrátka byl u všeho podstatného,“ vyzdvihl vlkošský lodivod čtyřiatřicetiletého fotbalistu.

Hodonínští fotbalisté (v červeném) porazili Uherský Brod 3:0.
PODÍVEJTE SE: Uherský Brod načal rychlým gólem Kadlec. Hodonín jasně vyhrál

Čada chválil i své svěřence, že k bývalému ligovému hráči zachovali respekt. „Kluci se chovali korektně. V utkání nebyla ani jedna žlutá karta, ani jeden hrubý zákrok. Na můj vkus až mírné utkání bez jakéhokoliv vzrušení,“ podivil se domácí stratég.

Vlkošského zaváhání však v neděli nevyužila druhá Blatnice pod Svatým Antonínkem, která remizovala na hřišti posledních Vacenovic. Ty v předchozích jedenácti duelech nasbíraly pouze tři body. „V každém případě nám to udělalo velkou radost. Ale Vacenovice bych nepodceňoval, viděl jsem jejich dva zápasy a nikdy nebyly horší tým. Blatnice měla už minulý zápas problémy, vyhrála těsně 2:1. Tušil jsem, že by mohla ve Vacenovicích ztratit,“ prozradil Čada.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...