„Doufáme, že bude jedním z lídrů, počítáme s ním spíše do ofenzivy,“ vylíčil asistent trenéra Tomáš Heřman. „Podle nás je škoda, aby hráč takových kvalit hrál v krajském přeboru směrem dozadu,“ dodal.

Lukáš Křeček (vpravo).
Exligista Křeček řádí ve Slaném. Rakovník porazil dvěma trefami

Brzy čtyřiatřicetiletý hráč měl původně zamířit do nižší soutěže v Rakousku, nakonec si ale vybral Brnou, kde působí i jeho někdejší spoluhráč z Army Jan Králík. „O možnosti získat ho jsme se dozvěděli od Honzy Králíka, zda to byl ale důvod, proč nás upřednostnil před dalšími kluby, které o něj měly zájem, opravdu nevím,“ zamyslel se Heřman.

Přesvědčit o prodloužení smlouvy se ho nicméně snažili i v Ústí. „S Michalem jsem před startem letní přípravy mluvil a snažil se ho přemluvit, aby ještě pokračoval. Podle mě je to hráč, který na profesionální úroveň pořád má. Bohužel se nám to nepovedlo, v Brné mu ale přeji hodně štěstí,“ řekl jeho ještě nedávný kouč Aleš Křeček.

David Škoda (vlevo)
Kapitán Nových Sadů Škoda: Přeřazení? Bylo to tady na rozpadnutí

Zeman je odchovancem prvoligového Slovanu Liberec, v FK Ústí působil sedm let a zastával zde i funkci kapitána. Brné se tak podařilo rozšířit kádr o vskutku zajímavé jméno.

OSLAVY. Mladí fotbalisté Baník slaví velký triumf. Ambasadorem mezinárodního turnaje Zlatý kahan byl Radek Slončík (vpravo).
Baník uspěl na nejlepším "Kahanu" v historii, předčil i týmy z Británie