„Můj cíl je skončit na jaře v předních patrech tabulky, pořád se zlepšovat, říct si o šanci a prosadit se v ligovém mužstvu Jablonce. V přípravě se mi podařilo vstřelit pět gólů, tak doufám, že forma bude jenom lepší a lepší,“ přeje si talentovaný mladík.

Na podzim v Otrokovicích odehrál ve třetí lize dvanáct zápasů a připsal si dvě branky. V Juniorské lize zatím neskóroval. Proti Bohemce i Plzni střídal, dohromady nasbíral sedmdesát minut. Poprvé v základní sestavě nastoupil až v pondělí s Příbramí.

„Juniorskou ligu teprve poznávám,“ přiznává Šohaj. „MSFL je více o soubojích, taktice, hodně důrazná soutěž, zatímco Juniorská liga je více o běhání, napadání a získávání míče. Taktických věcí tady moc není. Třetí liga je na velmi dobré úrovni, když hrajete v top desítce,“ říká šikovný fotbalista.

Projekt Kopeme za fotbal. Ilustrační foto
Horní Lhota obdivovala moderní stadion Karviné


Na premiéru v dresu Jablonce rád vzpomínat nebude

„Nebylo to podle mých představ,“ přiznává. „Do utkání proti Bohemians Praha 1905 jsem naskočil na posledních třicet minut, protože týden před startem jarní části sezony mě postihlo zranění zad. Léčba trvala déle, než jsem čekal, ale nyní už hraji a doufám, že budu týmu stejně platný jako v základní sestavě Otrokovic,“ doufá Šohaj.

Na severu Čech si rychle zvykl.

„Hráči mě hned přijali, berou mě, jako bych se tady narodil, takže to mi hodně pomohlo. Město je malé, ale příjemné, jen je tady trošku větší zima než na Moravě,“ pociťuje bývalý hráč Mohelnice nebo Frýdku-Místku.

Na otrokovickou Viktorku bude rád vzpomínat.

„Pro mě jako kluka, co vyšel z dorostu, to byla super zkušenost. Začátky byly sice těžké, ale postupem času jsem si zvykl,“ líčí.

„Ve Viktorce bylo všechno super. Od vstřícného vedení přes skvělé trenéry, maséra až po naši vedoucí mužstva. Hlavně super byl pan správce, který se o nás a o naše hřiště staral, jak nejlépe mohl,“ pokračuje.

Za šanci děkuje také kouči Michalu Hubníkovi, který dal dvacetiletému fotbalistovi příležitost mezi muži.

„Pod trenérem Hubníkem se mi hrálo dobře. Tréninkové vytížení bylo parádní, i po taktické stránce jsme vždy byli připraveni na zápas. Byl to super trenér na hřišti i mimo něj. Vždy když jsem něco nevěděl, byl mi otevřený a poradil mi. Určitě se s ním někdy ještě rád setkám,“ dodal Šohaj.

Fotbalisté Slavičína
Divizní Slavičín přišel v generálce o posilu Kořénka

Viktorka ve středu hraje s reprezentací U19

Otrokovickou Viktorku čeká před startem jarní části sezony zajímavá generálka. Třetí tým MSFL zítra na vlastním stadionu vyzve reprezentační výběr České republiky do devatenácti let. Atraktivní přípravný duel začíná na stadionu Viktorky ve čtrnáct hodin.

Zatímco Hubníkův tým se připravuje na sobotní mistrovský duel s vedoucí Líšní, výběr kouče Jana Suchopárka následně odcestuje do Anglie na elitní fázi kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2019.