Mnozí z vás už asi tuší, o kom je řeč. Přesně tak, nemluvíme o nikom jiném než o španělském gólmanovi Ikeru Casillasovi a novinářce Saře Carbonerové.

Potkávali se vlastně při práci, jejich profesionální vztah v roce 2009 přerostl v něco víc. Ale široká veřejnost tenhle pár začala vnímat až o pár měsíců později, kdy si řekl o pozornost poměrně netradičním způsobem.

Nejatraktivnější sportovní reportérky.
Blondýna, či bruneta? Známe nejatraktivnější "sporťačky" za mikrofonem

Když Španělé porazili ve finále Nizozemsko a ovládli světový šampionát, pozvala si Sara ke svému reportérskému mikrofonu k pozápasovému rozhovoru právě Casillase, tehdejší reprezentační jedničku. 

Mezi otázkami a odpověďmi se usmívali, pokukovali po sobě, až se on neudržel a v přímém přenosu svou přítelkyni políbil.

Kritika kvůli porážce

Bylo z toho tenkrát pozdvižení po celém světě, zvláště poté, co oba stali během turnaje terčem kritiky třeba po prohraném utkání Španělska se Švýcarskem. Reportérka byla dokonce po tomto utkání obviňována, že svou přítomností odvádí Casillasovu pozornost.

Zdroj: Youtube

Iker se pak nějakou dobu snažil Saru „přemluvit“, až mu konečně řekla své ano na jaře 2012. Ke svatbě nakonec došlo až o čtyři roky později, to už měl pár dvouletého syna Martina.

A také změnil své sídlo. Casillas totiž po letech v Realu Madrid kývl na angažmá za hranicemi a stal se gólmanem portugalského FC Porto.

Průkopník Holubec byl komentátorskou hvězdou
Sportu zdar a fotbalu zvlášť. Průkopník Holubec byl komentátorskou hvězdou

Druhého června 2016 se pak rodinka rozrostla o malého Lucase. Vypadalo to na šťastný život. Do něj však o tři roky později zasáhla první velká rána.

První květnový den roku 2019 šokovala fotbalový svět zpráva, že Casillas během tréninku utrpěl akutní infarkt myokardu. Brankáři tehdy bylo teprve osmatřicet roků.

Rok 2019 byl pro rodinu Casillasových skutečně nešťastným. Pouhé tři týdny poté totiž Sara na sociálních sítích oznámila, že bojuje s rakovinou vaječníků. V té době byla už i po operaci a uklidňovala své fanoušky, že onemocnění bylo naštěstí podchyceno včas.

Spekulace o rozchodu 

Casillas se sice mezi tři tyče jako aktivní brankář už nevrátil a v létě loňského roku oficiálně ukončil kariéru, zato se však vrátil do Realu. Před Vánocemi jej klub oficiálně přivítal do svých řad coby asistenta generálního ředitele klubové nadace.

Hvězda Juventusu a jeden z nejlepších fotbalistů světa Cristiano Ronaldo slaví gól proti Atléticu Madrid v osmifinále Ligy mistrů
Ronaldo versus Bican. Rekord odolal, počinu historiků si už všímá svět

Před nedávnem se pak objevily spekulace o rozchodu populárního páru. Tyto zvěsti však Sara před pár dny v rozhovoru pro Radio Marca sama vyvrátila.

„Ikera hluboce miluji. Sport je se mnou celý život a vždy říkám, že jsem i mistr světa. Iniestův gól byl nejlepším okamžikem mého života,“ vzpomněla na finálový okamžik z července 2010.