Nyní se v metropoli na řece Dněpr odehraje trochu jiný fotbalový zápas místní Dynamo hostí Slavii.

Ten rozdíl je pochopitelně markantní. Hráči, fanoušci, sledovanost… Televizní signál poputuje jen na Ukrajinu a do Česka.

Jaromír Bosák.
Legenda Bosák! Přečtěte si výroky, kterými rozesmál hospody i obýváky

Ovšem nemyslete si: jde o hodně. Kdo postoupí, bude dál žít sen o Lize mistrů. O nablýskané soutěži, milionech. Nebo o Ronaldovi.

Slavia je před odvetou třetího předkola stále za outsidera. Týden starý výsledek prvního utkání (1:1) určil jen to, že se Dynamo může klidně zatáhnout.

Perličky před odvetou 3. předkola Ligy mistrů.Zdroj: DeníkMůže jen bránit, což jeho hráči umí velmi dobře. „Víme, že musíme dát branku,“ řekl slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

Během posledních hodin to zmínil několikrát. Ano, remíza 0:0 (a samozřejmě porážka) by odnesla play- -off.

Pražané tak vyrukují na Kyjev s útočnými choutkami. „Chceme být už od začát-ku aktivní,“ prozradil kouč.

Nic jiného ani českému zástupci nezbývá. Ukrajinský velkoklub se totiž na začátku sezony pyšní zajímavou formou.

Michal Kadlec
Michal Kadlec: Jsem rád, že tady jsem. Udělám pro Slovácko maximum

Slavia byla před týdnem první, kdo překonal vytáhlého brankáře Bojka. Úctu budí sehranost defenzivy Dynama i rychlost křídel.

„Otázka bude, jak na nás dolehne důležitost zápasu,“ přemítal Trpišovský. „Kdybychom je často pouštěli k balonu, byla by to naše smrt. Ale pokud podáme výkon jako doma, máme velkou šanci postoupit.“

Jenže tohle byste slyšeli také od zástupců domácích… Dynamo si navíc z pozice síly (klubu šéfuje prominentní byznysmen Surkis) odložilo ligové utkání. „Je to pro ně výhoda. Ale máme tu hráče, kteří jsou dostatečně zkušení z pohárů i reprezentace,“ dodal Trpišovský.

Příznivce červenobílých barev nepotěšila zpráva, že v kádru chybí zraněný Peter Olayinka, naopak hrát by mohli už skoro uzdravení Simon Deli a Jan Sýkora.

A ještě jedna trochu sci-fi zajímavost: na finále Ligy mistrů se příští rok pojede do Madridu.

Matěj Vydra
Dva Češi v akci. Vydru i Čecha čeká tvrdý boj o místo