K přečinu mělo dojít 18. prosince 2016, kdy podle obžaloby v dejvickém baru Řepka prodal automobil Michaele Malíkové, byť věděl, že není majitelem a vůz má pouze v nájmu.

Malíková, Řepkova dlouholetá známá, připustila, že k transakci došlo z její inciativy, neboť věděla, že Řepka přišel o řidičský průkaz. Na fotbalistův návrh sepsali smlouvu o půjčce s tím, že automobil, jenž nebyl psaný na Řepku, nebude problém během několika měsíců přepsat.

Vázla komunikace

Místo aby vůz do roka přepsal, jak slíbil, přestal Řepka s Malíkovou komunikovat a té bylo auto zabaveno. Své si k případu řekl i zástupce firmy K & H Jiří Otáhal. Dle jeho výpovědi firma od Řepky auto odkoupila a uzavřela s ním nájemní smlouvu, aby jej mohl dále využívat. Řepka ale za nájem neplatil a i zde z jeho strany začala časem váznout komunikace. Firma pak Řepkovi vypověděla smlouvu a chtěla po něm automobil vrátit.

Soudkyně Alice Havlíková odročila hlavní líčení na 6. prosince, kdy opět předvolá i obžalovaného Řepku.

Rozhodčí. Ilustrační foto.
Tvrdý faul, protesty i urážky rozhodčího. Dorostenec si odpočine šest týdnů

Pro Řepku nejde o první potíže se zákonem. Letos v létě byl nepravomocně odsouzen za internetové útoky na bývalou manželku Vlaďku Erbovou k půlročnímu nepodmíněnému trestu vězení. Pokud by byl shledán vinným, čekal by jej tak souhrnný trest. V minulosti už bývalý hráč Fiorentiny, West Hamu či Sparty dostal dvakrát podmíněný trest za řízení v opilosti a na svém kontě má i 180 hodin obecně prospěšných prací za zanedbání povinné výživy.