Zatímco po středeční dohrávce kouč Rossi své svěřence právem kritizoval, po nedělním duelu hráče chválil. „Podali jsme asi nejlepší výkon od začátku letošní sezony. Zasloužili jsme si vyhrát. Pro nás bylo zadostiučinění to, že jsme dokázali dotáhnout dvoubrankové manko. Byli jsme fotbalovější, dařily se nám náběhy," uvedl hodonínský trenér, který těsně před začátkem nedělního utkání řešil nepříjemnost v podobě zranění kapitána Víška.

Zkušený obránce se zranil při rozcvičení a do hry vůbec nezasáhl. „Kvůli tomu jsme museli přeskupit rozestavení na čtyři čtyři dva," hlásil Rossi.

Ten dal poprvé příležitost i druhému Afričanovi. Kromě útočníka Kotchiho se v základní sestavě Hodonína objevil Modibo Mangara. Mladý záložník nastoupil na pravé straně obrany. Divizní debut ale fotbalistovi z Mali příliš nevyšel, neboť před druhým gólem Havlíčkova Brodu kvůli podklouznutí nedostoupil protihráče, který zvýšil na 2:0. O poločase pak Mangara střídal.

Aktivnější domácí mohli jásat už ve čtvrté minutě, kdy se z přímého kopu krásně trefil Sklenář. Hosté se do vyložené šance dostali ve 14. minutě. Hlavičku Ondrouška z brankové čáry odvrátil Polívka. Poté se dalekonosnou střelou blýskl Polák. Domácí gólman Soukal ale míč vyrazil.

Aktivitu Hodonína nezastavil ani druhý gól Slovanu. Ve 27. minutě potáhl míč středem hřiště Kubát, jenž pohodně zvýšil na 2:0. Ve 38. minutě zpoza vápna dobře střílel Sklenář, ale míč šel nad. Ve 41. minutě procházel středem nebezpečně Jarozs, ale poslední obránce mu míč vypíchl.

Z protiútoku pak Hodonín snížil. U levé postranní čáry vymíchal Reška dva hráče Havlíčkova Brodu a jeho přesnou zpětnou nahrávku zužitkoval Adamec. Ve 45. minutě ještě hlavičkoval Kubát ve vyložené šanci nad hodonínskou branku.

Ve druhém poločase se hrálo nahoru dolů. Hodonín chtěl vyrovnat, Havlíčkův Brod zase vyrážel k brejkům. Dvě vyložené šance viděli diváci v 63. minutě. Nejdříve se do vápna hostů zprava probil Štědrý. Ten předložil na penaltu míč Jaroszovi, který však šancí pohrdl. Ihned z protiútoku pálil Reška nad.

Poté se Havlíčkův Brod stáhl do obrany a jen bránil. Dlouho mu to vycházelo, ale závěr patřil hostům. Když už to vypadalo, že domácí tlak Hodonína ustojí, tak v 90. minutě po dvou netaktických řešeních Hejkala a Svobody dostal Hodonín míč nalevo, střídající Beker nacentroval do malého vápna a nekrytý Kotchi ho na přední tyči usměrnil prsy do brány.

„Remízu bereme. Kluci makali a hlavně měl zápas fotbalové parametry. Konečně mohu být spokojený. Jenom doufám, že to nebyl ojedinělý výkřik," prohlásil Rossi.

Rozpolcený z výsledku byl i trenér Havlíčkova Brodu Richard Zeman. „Byli jsme velmi blízko výhře, vedli jsme 2:0, takže pro nás zklamání. Na druhé straně musíme sportovně uznat, že soupeř byl zejména v druhém poločase lepším mužstvem. Hosté byli rychlejší, dravější,proto si vyrovnání zasloužili," řekl domácí kouč, který litoval především neproměněných šancí Jarosze.

Divize D, 22. kolo

FC Slovan Havlíčkův Brod – FK Hodonín 2:2 (2:1)

Branky: 4. Václav Sklenář, 27. Jaroslav Kubát – 42. Dalibor Adamec, 90. Julio Kotchi.

Žluté karty: Šturma, Ondryáš (Oba Hodonín). Diváci: 280.

Havlíčkův Brod: Soukal – Henek, Berky, Kavka, Polívka – Štědrý (88. Hejkal), Sklenář, Kubát, Jarosz – Míča, Vopršal (82. Svoboda).

Hodonín: Petráš – Mangara (46. Kleiber), H. Maršálek, Novotný, Polák – J. Maršálek, Šturma (61. Ondryáš), Ondroušek, Reška – Adamec (73. Beker), Kotchi.