„Takový bod se vždycky počítá," oddechl si po skončení utkání hodonínský kouč Luděk Zlámal. Domácího trenéra těšil pouze výsledek. S hrou svého týmu rozhodně spokojený nebyl. „Na výkonech hráčů byla znát únava z celého podzimu. Více se ale na nás podepsal debakl v Rosicích. Kluci si po nepříjemné porážce moc nevěřili. Předtím jsme doma hráli ve větší pohodě," všiml si Zlámal.

Divize D, 14. kolo
RSM Hodonín – FC Dosta Bystrc 1:1 (0:1)
Branky: 89. Ondřej Špaček – 38. Jiří Maršálek vlastní

Rozhodčí: Růžička – Drozdy, Kozubík (Nedbal)

Žluté karty: J. Maršálek – Fousek, Kugler, Outrata

Diváci: 130

Hodonín: Petráš – J. Maršálek (67. Novotný), Spazier, Trčka, H. Maršálek – Drápal, Petrucha (56. Šturma), Šmahaj, Polák, Salajka (76. Špaček) – Nevídal.

Bystrc: Sehnal – Outrata, Marák, Jirásek, Šíp – Lidmila, Kugler, Fousek, Košulič (87. Urbánek) – Přichystal, Doležel (83. Dolina).

Za deště se na tréninkovém hřišti U Červených domků nehrál nijak zvlášť pohledný fotbal. „Utkání nemělo parametry divizního zápasu. Více se bojovalo než hrálo. Předvedená hra asi odpovídá postavení obou týmů v tabulce," řekl Zlámal.

S jeho slovy musela souhlasit většina diváků. Hostující trenér Michal Kugler byl ale jiného názoru. „Podle mě to byl velmi kvalitní divizní zápas. Fanoušci obou týmů viděli utkání slušné úrovně," nechal se slyšel kouč Bystrce.

Vyložených šancí ale mnoho nebylo. V prvním poločase chyběl větší důraz a odvaha domácímu záložníkovi Drápalovi, který se nedostal přes daleko vyběhnutého gólmana Sehnala.

Na druhé straně zase Přichystal nepotrestal chybu Hynka Maršálka. Útočník Dosty v jasné šanci netrefil míč. Dvacetiletý mladík byl v úvodní části hodně aktivní. Hlavičku Přichystala vytěsnil pozorný Petráš na roh.

Hodonín nebyl směrem dopředu tolik nebezpečný. S pokusem Drápala si poradil hostující gólman.

Do vedení tak šli ve 38. minutě. Po průniku a stříleném centru krajního obránce Outraty si míč do vlastní branky nešťastně srazil Jiří Maršálek. „Stává se to," mávl rukou Zlámal.

Jeho tým mohl podruhé inkasovat krátce po přestávce. Luboš Košulič, jehož přijela do Hodonína podpořit početná skupinka kamarádů a známých z Hovoran, málem nachytal gólmana Petráše.

Brněnský tým už ve druhé půli tolik nebezpečný nebyl. Protiútoky Bystrce končily na pozorné domácí obraně, střela Doležela po Drápalově zaváhání šla zase mimo.

Hodonín postupem času zvýšil úsilí a v posledních dvaceti minutách souseda v tabulce zatlačil. Hlavička kapitána Spaziera ani střela střídajícího Novotného se mezi tři tyče nevešly.

Vyrovnání nakonec zařídil až další náhradník. Po standardní situaci se k odraženému míči dostal Špaček, který ve skrumáži poslal balon k levé tyči Sehnalovy svatyně.

„Byla to znouzectnost. Člověk kolikrát neví, co s tím. Na střídání bylo pět hráčů. Nakonec nám tah s Ondrou Špačkem vyšel," usmíval se Zlámal. Podle něj remíza odpovídá dění na hřišti.

Stejně to viděl i Kugler. „Výsledek bereme s pokorou. Zklamaný jsem, ale na druhé straně vím, že to byl remízový zápas. Mohli jsme mít tři body, ale neprohráli jsme, a to je hlavní," řekl hostující lodivod, který remízu bral. „Soupeř hrál ve druhém poločase aktivně. Měl hodně závarů a nakonec i vyrovnal. O gól jsme si ale řekli sami," pronesl Kugler. „Ve druhé půli jsme byli málo aktivní a báli se o výsledek. Kdybychom dali z brejku druhou branku, bylo by rozhodnuto," dodal Kugler.

Oba sobotní soupeři zůstali ve středu tabulky. Hodonín si může svoje postavení vylepšit v posledním letošním zápase. Na hřišti Staré Říše to ale jednoduché mít nebude.