Jediný gól průměrného duelu vstřelil dvacet minut před koncem Lukáš Zelníček. Hostující záložník proměnil penaltu nařízenou za faul Víška na střídajícího Březinu a zajistil svému týmu tři body.

V domácím táboře zavládlo krátce po závěrečném hvizdu sudího Slaniny obrovské zklamání. Kyjov úvodní duel nezvládl, bojovníky z Krumlova nepřehrál. Ani nepřestřílel. „Propadli jsme úplně ve všech směrech. U hráčů mi chybělo nasazení i fotbalovost. Soupeř ale nebyl herně lepší,“ uvedl domácí kouč František Ondrůšek.

Podle bývalého ligového gólmana se na výkonu Kyjova podepsala i dobrá zimní příprava. „Posledními dvěma výhrami jsme se ukolébali, mysleli jsme si, že to půjde samo. Příprava je ale zcela jiná než mistrovská soutěž. Kluci zápas kvůli malé agresivitě nezvládli,“ pravil Ondrůšek.

Ten nasadil do hry pětici nováčků. Bývalý lodivod se ale musel v neděli obejít marodů Heska, Vaculy a Půčka.

Nový kouč Kjyova poslal do branky posilu ze Slovácka Petra Chvojku, v záloze vedle sebe nastoupili Dvořák, Sekel a Vančura, na hrotu útoku se statečně bil forvard Režný.

Ani výrazné zimní změny ovšem rapidní zlepšení nepřineslo. Na velmi dobrou zimní přípravu se rychle zapomnělo. Náročné diváky nemohla upracovaná hra domácího týmu nadchnout. „Žádnou absenci neřeším. Šanci dostali další kluci. Spokojený jsem maximálně se čtyřmi hráči,“ uvedl Ondrůšek.

Kyjov si sice vytvořil územní převahu, ale přes defenzívu Moravského Krumlova se jen těžko dostával. Celek z Hodonínska zahrozil v prvním poločase pouze třikrát. Po centru Sekele pálil z dobré pozice Kučery nad, střelu Macka zblokovala hostující obrana a trestný kop kapitána Víška skončil těsně mimo.

Moravský Krulov, který přijel na Slovácko i s bývalým hráčem Břeclavi a Brna Petrem Schwarzem, zahrozil v úvodní části pouze dvakrát.

Schwarz pálil z dálky těsně vedle, střelu Matějky vyrazil pozorný gólman Chvojka.

Tempo hry se příliš nezměnilo ani po změně stran. Kyjov se snažil i ve druhém poločase překonat organizovanou obranu soupeře, Krumlov čekal na chyby domácích a vyrážel do rychlých brejků.

Domácí spoléhali v úvodním jarním duelu hlavně na standardní situace. Centry Režného a Víška sice znamenaly pro krumlovskou obranu vážnější nebezpečí, ovšem žádnou tutovku Kyjov neměl.

Naopak Ondrůškova parta mohla v 62. minutě inkasovat. Míč se po obrovské chybě v obraně Kyjova dostal k Zelníčkovi, který přistrčil míč Pelikánovi. Syn hostujícího trenéra ovšem míč netrefil ideálně a v jasné šanci mířil těsně vedle.

„Syn to už schytal od mých kolegů na lavičce. Ode mně to sežrat dostane až na tréninku,“ usmíval se hostující kouč Karel Pelikán.

Druhá pohroma se na domácí snesla v 70. minutě. Zadák Víšek fauloval ve vlastním pokutovém území unikajícího Březinu. Bombarďák Zelníček nařízenou penaltu proměnil a poslal hosty do nečekaného vedení. „Byla to hrubá chyba Víška,“ zlobil se na mazáka Ondrůšek.

Jeho tým se v závěru snažil zachránit alespoň bod, platonická převaha a nakopávané centry vyrovnání nepřinesly.

„Je to obrovská ztráta. S touto porážkou jsme nepočítal Mým cílem bylo vyhrát všech čtrnáct zápasů. Bohužel hráči nedokázali přenést na hřiště mé myšlenky, které do fotbalu patří. Mužstvo mě zklamalo,“ smutnil Ondrůšek.

Moravský Krumlov si proti Kyjovu vylepšil příznivou bilanci. Celek ze Znojemska prohrál s prohráli z deseti střetnutí jen jednou.

„Byl to hodně těžký zápas. Kyjov si s mladým týmem myslel, že nás rozdupe, ale vyloženou šanci neměl. Klukům jsem říkal, že pokud chytneme začátek druhé půle a budou trpěliví, domácí nám ukážou vrata. Což se potvrdilo, dvakrát se po změně stran rozevřela a my jednou skórovali,“ radoval se Pelikán, který se na lavičku Krumlova vrátil po třech a půl letech. .

Zkušeného lodivoda trápil hlavně zdravotní stav svých svěřenců. „Nestřídali jsme pro to, že by hráči do toho nedali srdíčko. Všechny jsem stáhl kvůli zranění,“ dodal Pelikán.

FC Kyjov – Moravský Krumlov 0:1 (0:0)

Branky: 70. Zelníček z penalty

Rozhodčí: Slanina – Janíček, Krchňák (Stejskal)

Žluté karty: Víšek – Březina

Diváci: 180

Kyjov: Chvojka – Červinek, Horňák, Víšek (77. T. Kučera) – Dvořák – Sekel, Vančura, Macek (63. Bartoň), Huška – J. Kučera – Režný.

M. Krumlov: Bogner – Anders, Hlučil, Horák (69. Březina), Vošmera – Machotka, Schwarz, Zelníček, Matějka (81. Pasterný) – Pelikán (63. Čepera), Staněk.