Blatnici k bodům nepomohl ani Patrik Šilhavý. Devatenáctiletý mladík přišel do týmu ze sousedního Veselí nad Moravou jako výměna za Jaroslava Štefánka, který zamířil opačným směrem.

Milotice přijely na utkání bez Nedvědického a Kasana, kteří odjeli pracovně do Německa, Hofr je zase zraněný. I tak hosté pod svatým Antonínkem zahrozili už v 5. minutě. Slovák Machlica však hlavičkoval ve vyložené pozici zblízka nad.

Blatnice nepříjemnou chvíli ustála a slušnou kombinační hrou se dostávala do šancí. Dvě nebezpečné akce hosté ubránili, ale po další povedené spolupráci několika domácích hráčů přesně zamířil nepokrytý Patrik Janík.„Do pětadvacáté minuty jsme měli pět stoprocentních šancí. Bohužel jsme dali pouze jeden gól,“ litoval blatnický kouč Jan Ondra.

Celek z Veselska měl dál herně navrch. Vaněk se svými kumpány drželi balon a tlačili se dopředu, ale po půlhodině hry nečekaně inkasovali. Centr Gergela usměrnil za bezmocného brankáře Posoldu hlavičkující Petr Holub. Milotice za stavu 1:1 ožily a rovněž několikrát zahrozily. Šifel, Gergel ani Machlica ve slibných pozicích ovšem neskórovali.

Nedělní duel v Blatnici v závěru prvního poločasu přerušila bouřka. Blesky a vydatný déšť zahnali hráče do kabiny už ve 40. minutě. Zbytek se dohrával po změně stran.

Hosté podruhé udeřili v 51. minutě. Kapitán Šifel šel sám na Posoldu, kterého chytrým lobem z pětadvaceti metrů přehodil. Milotice ve zbytku utkání pečlivě střežily těsný náskok a vyrážely k rychlým protiútokům. Žádná další akce už se ale neujala.

Naopak Blatnice kombinovala, ale proti důrazné a obětavé obraně soupeře se složitě prosazovala. Dobývání milotické defenzivy však nebylo účinné. „Nebyli jsme efektivní,“ přiznal Ondra.

„Vždycky jsme došli po šestnáctku soupeře, kde jsme ztratili míč, a hosté chodili do brejků,“ popsal dění na trávníku blatnický kouč.

Celek z Veselska si ve druhém poločase žádnou tutovku nevypracoval. „Zklamání je velké. Ve Velké to bylo více vyrovnané. S Miloticemi jsme drželi balon devadesát procent času. Bylo to však bez gólového efektu, nějakého výsledku,“ prohlásil Ondra.

Zato Milotičtí se radovali ze zisku důležitých tří bodů. „Konečně jsme vyhráli a v tabulce se posunuli,“ těší milotického předsedu Richarda Dobeše.

Podle něj diváci viděli zajímavé utkání. „Byl to těžký zápas. Domácí nehráli špatně, ale dost riskovali, takže mančaft s lepší koncovkou to příště může ještě více potrestat. My jsme v Blatnici zahodili spoustu šancí. Ve druhém poločase snad osm,“ dodal Dobeš.

I. A třída skupina B - 4. kolo:

FK Blatnice – FK Milotice 1:2 (1:1)

Branky: 22. Patrik Janík – 29. Petr Holub, 51. Radek Šifel. Rozhodčí: Štipčák – Hulcký, Blažek. Žluté karty: Vavřík, Peřina, Schmeister, Vaněk, Šilhavý – Dobeš, Šifel, Machlica, Habáň. Diváci: 130.

Dubňany doma prohrály s vyškovskou rezervou

Dubňanským fotbalistům to před vlastním publikem příliš nejde. Baník v úvodním zápase letošní sezony remizoval se sousedními Miloticemi 1:1, v neděli doma podlehl vyškovské rezervě 0:1. Jediný gól vyrovnaného utkání vstřelil v 52. minutě mladý hostující obránce Jiří Setínský. „Byl to celkem vyrovnaný zápas s kvalitním soupeřem. Bohužel jsme si nepohlídali jednu standardní situaci, která celé utkání rozhodla,“ uvedl kouč Baníku Milan Bidmon.

Klíčová chvíle zápasu přišla v 52. minutě. Po rohu hlavou neobsazený Setínský poslal balon mimo dosah bezmocného gólmana Zemana a poslal hosty do vedení. Béčko Vyškova se pak gólově prosadilo ještě jednou, ale sudí Špaček na pokyn asistenta branku kvůli ofsajdu neuznal.

Hosté byli nebezpečnějším týmem, další tutovku chytil výborný Zeman. Dubňany nehrály úplně špatně, ale proti organizovanému, běhavému a technicky zdatnému soupeři se těžko prosazovaly. Slušnou šanci měl Sviták, jinak fotbalisté Dubňan příliš nebezpeční nebyli. „Chybí nám koncový hráč. V útoku jsme neškodní,“ říká Bidmon.

Baník, kterému v neděli odpoledne scházel Krejčiřík a Noga, jenž začal kvůli zranění pouze mezi náhradníky, na vyrovnání už nedosáhl. „Je škoda, že jsme doma nepotvrdili body z Hroznové Lhoty. Z naší strany to ale tentokrát nebylo ono,“ uznal Bidmon.

FK Baník Dubňany – MFK Vyškov B 0:1 (0:0)

Branka: 52. Jiří Setínský. Rozhodčí: Špaček – Rosa, Jonáš. Žluté karty: Janík, Soldán, Pochylý – Štěpán, Šoupal, Chubirka. Diváci: 201.