Blatničany pohled na tabulku těší, povedený vstup ale v žádném případě nepřeceňují. „Je to pěkné, ale pořád máme problémy 
s marodkou. Víme, že nás čekají těžší soupeři i zápasy," zůstal nohama pevně na zemi blatnický kouč Milan Nemček.

Nástupce Jaroslava Bíly svěřence opět po týdnu chválil. „Celý zápas jsme byli lepší. Mrzet nás mohou pouze neproměněné šance. Pokud bychom byli v koncovce přesnější, mohli jsme utkání rozhodnout daleko dříve a nemuseli se o výhru strachovat až do konce," pronesl Nemček.

Ten moc dobře ví, že proti mladé břeclavské rezervě by cokoliv jiného než vítězství bylo neúspěchem. „Soupeř oproti minulé sezoně nastoupil v obměněné sestavě, v základní sestavě měl čtyři dorostence. Hosté sice byli fotbaloví a draví, ale zkušenosti a kvalita byly na naší straně," říká domácí trenér.

Blatnice protivníka převyšovala hlavně po standardních situacích. Do vedení ovšem šli v 7. minutě hráči MSK, když rychlý protiútok zakončil Ulehla. Celek z Veselska odpověděl vyrovnávací trefou Štefánka, který se uvolnil v šestnáctce soupeře a levou nohou se trefil přesně k tyči. Obrat završil po půlhodině hry Peřina. Tomu chytrou přihrávkou za obranu asistoval kapitán Vyskočil. Snaživí hosté se ale nevzdávali a ještě do přestávky skóre srovnali. Brejkovou akci zakončil sedmnáctiletý dorostenec Nejezchleba, který využil zaváhání brankáře Zemana a zblízka dopravil balon do sítě.

Blatnice měla i ve druhém poločase navrch. Domácí svoji herní převahu vyjádřili i gólově. Vedení na domácí stranu vrátil hlavičkující Kamil Vaněk.

Přestřelka ovšem zdaleka neskončila. V 62. minutě se 
z trestného kopu parádně trefil Radim Diviš, brankář Zeman neměl proti umístěné ráně nárok zasáhnout.

Rozhodnutí nakonec padlo čtvrt hodiny před koncem. Z dvaceti metrů napřáhl Vyskočil, jehož střela pravou nohou se od břevna odrazila do sítě.

Blatnice nakonec mohla vyhrát ještě vyšším rozdílem, ale další branky už domácí hráči nepřidali.

Hosté na vyrovnání neměli. „Celkově jsme odehráli dobré utkání. Soupeř se nás držel díky laciným brankám, jinak v poli tak nebezpečný nebyl," prohlásil trenér Nemček.

Veličanům se nelíbil rozhodčí

Narozeninový mejdan se velickému kanonýrovi Petru Kohůtovi a jeho kamarádům nevydařil. Zkušený útočník Kordárny, který v sobotu slavil čtyřiatřicet let, odjel se svými kumpány z Lednice s prázdnou. Celek z Horňácka prohrál na hřišti Moravanu 1:3, když čestný úspěch hostujícího celku zaznamenal ve 22. minutě Martin Mička.

Právě autora jediného velického gólu po hodině hry střídal Petr Kohůt. Ani oslavenec však porážce nezabránil. „Jsme naštvaní na rozhodčího, který sice soupeři nepomohl k brankám, ale byl arogantní a na nás přísnější. Bod jsme si zasloužili," uvedl hostující forvard.

Hráče Velké naštvala především situace z dvacáté minuty, kdy zkušený sudí Knecht na polovině hřiště neodpískal faul na Marka Spaziera a Lednice po následné akci poprvé skórovala. Gólmana Sládečka překonal mazák Pekárek.

Protesty hostů byly zcela zbytečné. Marek Spazier obdržel žlutou kartu, trenér Miroslav Hainc byl sudím dokonce vykázán ze střídačky.

Hráči Kordárny však dokázali rychle odpovědět. Střelu Marka Spaziera z hranice šestnáctky pravou nohou do tyče dorazil do sítě nekrytý Mička.

Moravan si mohl vzít vedení ještě do přestávky zpět, Sládečkovi ale pomohlo břevno. Hosté pozorně bránili a spoléhali na rychlé výpady a standardní situace.

Veličané ale nezachytili nástup do druhé půle, po chybě obrany ve středu hřiště a rychlém brejku podruhé inkasovali.

Trefil se Fóbl, který v 89. minutě definitivně zlomil odpor houževnatého protivníka. Uk¬řivdění hosté se na odpověď nezmohli.