Kyjovští trenéři Jaroslav Kalinec s Miroslavem Čadou jen nechápavě kroutili hlavami, necelá stovka diváků zlostně prchala ze stadionu. Domácí tým předvedl slabý fotbalový odvar, chválit se mohl snad jenom správce hřiště či hlasatel. „Nemáme se na co vymlouvat, podali jsme katastrofální výkon. Ani jeden z hráčů nezaslouží pochvalu. Za náš výkon se stydím, opravdu to bylo hrozné," uvedl značně rozladěný asistent kyjovského kouče Miroslav Čada.

Ten výkon mužstva neuměl pochopit a nedokázal pořádně popsat. „Bylo to tristní představení," pronesl. Zato nadšení hosté sbírají pod novým trenérem Nemčekem jednu výhru za druhou a s devíti body se překvapivě drží v čele krajské soutěže. „Začátek je jako z říše snů. Vstup do sezony si náramně užíváme, i když víme, že série výher asi jednou skončí," uvedl obránce Blatnice Jakub Cícha.

Blatničané zatím nepotřebují ani náhradníky. Do Kyjova přijeli ve dvanácti lidech. „Je nás málo, ale zvládáme to dobře," řekl Cícha. Mimo hru je potrestaný předseda klubu David Vaněk, na marodce jsou Janík s Novotným.

I bez nich však celek z Veselska šlape. Rozjetou Blatnici nezastavil ani nefunkční informační systém Fotbalové asociace České republiky. Kvůli němu začal sobotní duel s dvacetiminutovým zpožděním.

Nezáživnou první půli narušil hlavně vedoucí gól hostujícího týmu. Štefánek po rohu Peřiny uplatnil svůj důraz ve skrumáži a nechytatelnou ranou propálil bezmocného brankáře Kůřila.

Pak Kyjov postihla další rána. Ve 24. minutě musel střídat mazák Víšek. Navrátilec z Hodonína si nezaviněně poranil koleno a šel raději z placu. „Mělo by to být dobré," věří Čada.

První poločas byl jinak vyrovnaný, hrstka diváků žádný převratný fotbal, vyložené šance ani zajímavé momenty neviděla. Další góly přišly až po změně stran. Na 2:0 zvýšil Sládeček, který po přihrávce kapitána Vyskočila zkušeně přehodil špatně vyběhnutého brankáře. Po hodině hry chytře hrající Blatnice vedla rozdílem třídy. Samostatný únik přízemní střelou k tyči zakončil Naňák.

Naštvaný Kůřil prchl z branky a po dohodě s trenéry šel do pole. A byl to paradoxně domácí gólman, kdo byl z mizerně hrajícího kyjovského družstva nejblíže brance. Kůřilova rána skončila na břevnu Zemanovy svatyně. „Byla to naše jediná střela," poznamenal Čada.

Blatnice nakonec mohla odjet domů s ještě větší výhrou, ale Naňák se Štefánkem své úniky nezakončily přesně. „Myslím, že jsme podali dobrý výkon. Dozadu jsme hráli docela dobře, soupeře jsme trestali po brejcích. Nakonec jsme mohli dát ještě více gólů, ale to už neřešíme," dodal Jakub Cícha. Pod Antoníčkem se po čtyřech kolech neopíjejí pouze vyhlášeným blatnickým vínem, ale i euforií. Devět bodů po třech zápasech nikdo nečekal.

Divoký závěr: dvě červené a zahozená penalta

Velké drama a spoustu emocí přinesl závěr sobotního duelu Velké nad Veličkou v Rakvicích. Kordárna v poslední minutě sahala po bodu, ale brankář Tomáš Sládeček pokutový kop neproměnil a domácí, kteří dohrávali bez vyloučených Rástočného a Blažka, těsné vedení 3:2 především díky výbornému zákroku gólmana Strýčka uhájili. Celek z Horňácka se tak po návratu do první A třídy vítězství znovu nedočkal.

Velká měla v Rakvicích mizerný vstup do utkání, když hned v první minutě inkasovala. Soupeře ihned po rozehrávce zaskočil Švásta, který přesně zakončil postupný útok.

Hosté se z inkasované branky rychle otřepali a hned v 7. minutě srovnali. Po centru Mičky a přihrávce Petra Kohůta se umístěnou ranou k tyči z deseti metrů prosadil Marek Spazier. Veličané ožili a výsledek rychle otočili. Po faulu na unikajícího Kohůta proměnil Marek Spazier penaltu a hosté vedli. Kordárna však o těsný náskok ještě do přestávky přišla. Na poločasových 2:2 upravil v závěru první půle Havlena.

Hosté si mohli vzít v úvodní části vedení zpět, ale Kohůt vyloženou šanci neproměnil. Trestný kop zkušeného forvarda pak těsně minul jednu z tyček. Slušnou šanci měl i Marek Spazier, který si natáhl sval a ještě před přestávkou střídal.

I ve druhém poločase byl k vidění zajímavý fotbal s šancemi na obou stranách. Hosty několikrát podržel gólman Sládeček, který potřetí inkasoval v 68. minutě, kdy se trefil Kubiš.

Klíčové chvíle přišly v poslední minutě. Sudí Marinč po střele Mikesky nařídil za ruku jednoho z domácích hráčů pokutový kop.

Domácí protestovali, kapitán Rástočný s Blažkem tak vehementně a ostře, že hlavní arbitr se nerozpakoval a dvojici rakvických hráčů vyloučil. Míč si na bílý puntík postavil gólman Sládeček, který si už předtím naběhl na závěrečný rohový kop.

Slovenský brankář situaci nezvládl, když mu střelu k levé tyči bravurním zákrokem zneškodnil kolega Strýček. „Samozřejmě jsme zklamaní. Do Rakvic jsme si přijeli pro bod, kterému jsme byli v závěru blízko, ale nakonec jsme na něj nedosáhli," uvedl velický útočník Petr Kohůt.

Hosté měli na střídačce kromě tří náhradníků pouze vedoucího mužstva Petra Marka, kouč Miroslav Hainc z důvodu disciplinárního trestu sledoval utkání mezi diváky.

Rohatec i bez mazáků zvítězil v Dražovicích

Rohatečtí fotbalisté slaví první výhru v nové sezoně. Slavoj po porážce v Břeclavi a domácí remíze s Kyjovem urval všechny body v Dražovicích, kde po brankách Jakuba Tomšeje a střídajícího Jakuba Kolaříka triumfoval 2:0.

Hostům ani nevadilo, že do Dražovic přijeli bez čtyř hráčů základní sestavy. Rohatecký trenér Antoš na Vyškovsku postrádal brankáře Létala, potrestaného kapitána Vaška, obránce Rezka a útočníka Homolu.

Šanci na Vyškovsku dostali mladíci. Kromě brankáře Domanského také zadák Elšík nebo útočník Salajka. „Změny nám pomohly. Podali jsme kolektivní bojovný výkon. Kluky jsem za něj pochválil. Starší hráči budou mít nyní složitější dostat se zpátky do sestavy," pravil hostující kouč Marek Antoš.

Rohatec měl od začátku herně navrch. Slavoj svoji převahu zužitkoval až ve 27. minutě. Šimánek po přihrávce Vandy zatáhl míč, který na malé vápno předložil neobsazenému Tomšejovi. Pro něj už nebyl problém uklidit balon do sítě.

Celek z Hodonínska mohl přidat další branky, ale Páleník po úniku ze strany pálil mimo.

Hosté zbytek první půle kontrolovali. Rohatečtí drželi balon a slušně kombinovali.

Dražovice se sice snažily, ale příliš nebezpečné nebyly. „Věděli jsme, že domácí budou všechno hrát na útočníka Pelce, kterého jsme ale dobře pokryli," řekl Antoš.

Obraz hry se příliš nezměnil ani po přestávce. Celek z Hodonínska diktoval tempo utkání a soupeře držel na distanc. Domácí zahrozili pouze po dvou rohových kopech, hosté ale nepříjemné situace zvládli a nebezpečí pokaždé zažehnali.

Slavoj definitivně uklidnil střídající Kolařík, který z hranice šestnáctky propálil domácího brankáře Rotrekla a bylo to 2:0. V té chvíli už Dražovice hrály bez vyloučeného Šmerdy, který fauloval unikajícího Šimánka 
a po druhé žluté kartě musel předčasně ze hřiště.

Slavoj si mohl odvézt vyšší výhru, ale Tomšej ze sedmnácti metrů trefil gólmana a Šimánek z podobné pozice střílel vedle. „Hráli jsme dobře všechny zápasy, ale dali jsme vedoucí gól, od kterého jsme se odrazili. Soupeře jsme do žádných velkých šancí nepouštěli. Sice jsme druhou branku přidali až v závěru, ale jinak jsme zápas zvládli a jsme rádi, že zvenku vezeme tři body," dodal Antoš. Jeho tým nyní čeká derby s Dubňany.