Páté Bučovice či šestý Lanžhot mají blatničtí fotbalisté na dohled. „Věřím, že se budeme pohybovat v klidném středu první A třídy.Snad sestupové starosti mít nebudeme. Naopak se chceme spíše dívat před sebe," říká na začátku února trenér FK Blatnice Jaroslav Bíla.

Zkušený kouč by měl mít ve druhé polovině sezony k dispozici podobný kádr jako na podzim. Jaro pouze vynechá obránce Petr Schmeister, který má po operaci kolenních vazů. Po roční pauze se k mužstvu naopak připojil záložník Martin Ondroušek. „Doufám, že bude zdravotně v pořádku," věří Bíla.

Ten přiznal, že se vedení Blatnice poohlíží i po posilách. Jistý je příchod stopera Lukáše Říhy. Mladý zadák Bzence podzim strávil ve Vracově, v roce 2015 však bude nosit blatnický dres. Hrající předseda David Vaněk se s funkcionáři Velké nad Veličkou dohodl na prodloužení hostování brankáře Tomáše Sládečka. V jednání je i příchod Sládečkova bratrance Mariana ze slovenské Myjavy. „Poohlížíme se i po krajním obránci. Tento post nás trochu tlačí. Zkoušíme dva hráče, jejich jména ale zatím neprozradím," uvedl Bíla.

Celek z Veselska se po jeho vedením připravuje od středy 21. ledna. Blatnice trénuje pod umělým osvětlením na umělé trávě ve Veselí nad Moravou dvakrát týdně. „I když se scházíme až večer, podmínky jsou slušné. Kluky musím pochválit, pokaždé nás bylo více než třináct, takže účast je přes devadesát procent," chlubí se Bíla.

Jeho tým v zimní přípravě prověří šest soupeřů. Kromě rakouského Hausbrunnu také Hroznová Lhota, Ostrožská Nová Ves, Veselí nad Moravou, Hluk a Bojkovice.