Olejáři vyhráli potřetí v řadě a ve vyrovnané tabulce se posunuli před Milotice na třetí příčku. Mogul v divácky atraktivním zápase potvrdil, že se mu lépe hraje na hřištích soupeřů. Vacenovice kromě úvodní porážky ve Veselí nad Moravou vyhrály ostatní zbývající tři duely. To Milotice prohrály až v podzimním šlágru, který si nenechalo ujít přes čtyři sta diváků.

„Porážka jednou musela přijít. Škoda, že jsme prohráli doma a navíc v derby s Vacenovicemi," posteskl si po utkání kouč Agra Milan Bidmon. „Není to ale žádná tragédie. Hosté byli šťastnější. Dali jeden gól a vyhráli," přidal milotický lodivod.

Třeskutou bitvu rozhodla standardní situace ze 13. minuty. Na rohový kop Milana Příkazského si na přední tyči naskočil Miroslav Sladký, který přesnou hlavičkou vstřelil jediný gól zápasu. „Vůbec mě v tu chvíli nenapadlo, že to byla vítězná branka," usmíval se po utkání hostující kapitán.

Milotice odpověděly ve 28. minutě. Dorážka Kasana ovšem nemohla být uznána. Domácí útočník stál totiž v ofsajdové pozici. Oba okresní soupeři toho v první půli mnoho nepředvedli. Za zmínku stojí rána Gergala a chyba domácího brankáře Nedvědického.

Ten při odkopu nastřelil dotírajícího útočníka Nedvěda. Míč se od jeho těla odrazil těsně vedle branky.

Jinak se v úvodní části více bojovalo než hrálo. V permanenci byli v první půli především maséři, kteří ošetřovali několik hráčů. Některé zákroky byly na hraně. Fanoušci trnuli především po zákrocích domácího Zajíce a hostujícího Kotáska.

„První poločas byl hodně nervózní, vůbec se mi nelíbil. Dlouho jsme se nemohli dostat pořádně do hry. Nedali jsme si dvě přihrávky po sobě," řekl Bidmon.

Trenéra Vacenovic vývoj utkání nepřekvapil. „Podobný zápas jsem čekal. Pokud jsou moje informaci přesné tak se Vacenovice utkaly s Miloticemi v soutěžním zápase poprvé po čtrnácti letech. Domácí byli pod větším tlakem než my. Po pěti nebo šesti letech mají fantastický vstup do soutěže, daří se jim," pronesl hostující kouč Vladislav Mořický.

Ten svůj tým na derby důkladně připravil. „Hráče jsem nabádal ke klidu a trpělivosti. Víme, že Milotice spoléhají na rychlé útočníky. Naši obránci si ale s nimi poradili," pronesl Mořický.

Jeho tým se po většinu druhé půle pouze bránil. Převaha Milotice však byla platonická. Olejáři mohli svůj náskok navýšit, ale Šrédl šanci neproměnil. V 77. minutě mohl zápas definitivně rozhodnout Nedvěd. Toho po parádním Vacenovského vysunutí vychytal gólman Nedvědický.

Agro sahalo v hektickém závěru alespoň po bodu. Šanci na vyrovnání odmítli v poslední minutě mazáci Kundrata s Habáněm. „Celý druhý poločas se hrál témě na jednu branku. Když ale nedáme gól, nemůžeme vyhrát," lamentoval Bidmon.

Vacenovice podruhé v letošním ročníku první B třídy neinkasovaly. „Z venku pravidelně vozíme body, ale doma máme problémy. Doufám, že nás tento zápas nakopne a před vlastním publikem potvrdíme výhru," řekl Mořický, který si po závěrečném hvizdu sudího Pláteníka pořádně oddechl. „V závěru s ek nám přiklonilo i štěstí. Milotice měly na kopačkách vyrovnání. Výhru jsme si ale vybojovali. I když domácí by si možná bod zasloužili," uvedl vacenovický trenér.

Radostí po utkání zářil především hostující obránce Jan Kotásek. Pravý obránce Mogulu vypsal pro spoluhráče speciální odměnu. „Za vítězství jsem jim slíbil sud dvanáctky," vysvětlil Kotásek, který žije několik let právě v Miloticích.

1.B třída sk. C, 7. kolo –

Agro Milotice – SK Mogul Vacenovice 1:0 (1:0)

Branka: 13. Miroslav Sladký

Rozhodčí: Pláteník – Krška, Procházka (Bábíček)

Žluté karty: Zajíc, Mikeska, Kasan – Kotásek, Nedvěd, Vacenovský

Diváci: 400

Milotice: Nedvědický – Mikeska, Neduchal, Balous, Zajíc – Šťastný (84. Novák), Habáň, Gergel, Budík (61. Z. Antoš) – I. Kundrata, Kasan.

Vacenovice: Ševela – Kotásek, Šťastný, J. Grufík, Chvátal – V. Bařák (46. M. Bařák), Sladký, Vacenovský, M. Příkazský – Nedvěd (86. Anovčin), Šré­dl.

Zápas pohledem .....

„Za gól jsem rád, ale žádná nacvičená akce to nebyla. Občas to zkoušíme kopat na přední tyč. Spíše to ale byla haluz. I když jsem to tak chtěl, bylo to se štěstím. Vůbec by mě nenapadlo, že to byl vítězný gól. Do konce zápasu totiž zbývalo spoustu času. Zápas byl vyhecovaný, některé zákroky byly tvrdší, ale to k podobným derby patří. Nehrajeme šachy, ale fotbal.

Milotickou sérii neporazitelnosti jsem ani nevnímal. Proti Agru jsme měli i štěstí. Kdyby byl Kasan chytřejší, tak by míč nedoklepával míč z brankové čáry do sítě. Rozhodčí by pak jasný gól uznal. Ve druhém poločase jsme mohli jít několikrát sami na domácího brankáře, bohužel jsme si ale nepohlídali ofsajdové situace. Druhý poločas jsme hráli na brejky. Milotice nás po změně stran zatlačily, ale my jsme těsný náskok už ubránili."

Kapitán Vacenovic Miroslav Sladký