„Za všechny nabídky velmi děkuji, ale rozhodl jsem se zůstat u nás a předávat zkušenosti mladším hráčům. V Blatnici jsem s fotbalem začínal a hodlám tam i skončit. Je to pro mě srdeční záležitost," říká v rozhovoru pro týdeník Slovácko David Vaněk, který se stal na začátku letošního roku předsedou FK Blatnice. Klub z Veselska o víkendu oslavil pětasedmdesáté výročí od svého založení.

Jak hodnotíte oslavy? Splnily vaše očekávání?

Jestli mohu hodnotit oslavy pětasedmdesátého. výročí založení fotbalového klubu v Blatnici pod Svatým Antonínkem, tak podle mého názoru se celá akce zdařila jak kvalitním výkonem a předvedenou hrou všech zúčastněných mužstev, tak i po organizační stránce. Jsem moc rád, že všichni příznivci fotbalu, kteří nás přijeli navštívit, byli spokojení s kvalitním fotbalem a hezkým počasím, které jim sobotní odpoledne u nás nabídlo.

Proč jste se rozhodli zrovna pro tým bývalých hráčů Uherského Hradiště? Souviselo to s tím, že jste ve Slovácké Slávii v minulosti sám působil?

S mým výborným kamarádem a dlouholetým spoluhráčem Markem Janouškem jsme se domluvili na tom, že by nebylo špatné dát dohromady partičku kamarádů a bývalých spoluhráčů z Uherského Hradiště. Marek společně se Zdeňkem Botkem sestavili velmi kvalitní tým hráčů v minulosti působících právě v Uherském Hradišti a dali mu název FC Synot Slovácká Slávia Uherské Hradiště. Pro mě to bylo o to více cennější, že se zde sešlo i několik mých bývalých spoluhráčů z dorostenecké­ho věku.

Na kterého z kamarádů jste se nejvíce těšil? Nechtěl jste si zahrát poločas za soupeře?

Upřímně řečeno jsem i chvíli pomýšlel na to, že se vrátím o několik let dozadu a na jeden poločas obléknu dres ze znakem Slovácké Slávie, ale nakonec jsem zůstal po celý zápas věrný dresu Blatnice. Nejvíce jsem se těšil úplně na všechny, kteří přijeli. Tímto bych chtěl všem klukům z výběru poděkovat za vysokou kvalitu předvedené hry a hlavně profesionální přístup, s jakým k zápasu přistoupili.

Většina fotbalových příznivců ví, že jste elitní střelec první B třídy. Ale že jste zároveň i předsedou klubu, to ví asi pouze příznivci Blatnice a pár funkcionářů. Jak jste se do této funkce dostal?

Před pár lety jsem se dostal do výboru našeho klubu, protože se chci fotbalu v Blatnici věnovat i po skončení aktivní kariéry. Na začátku letošního roku, při volbě nového předsedy klubu, již nechtěl Antonín Trojanec ve své funkci předsedy dále pokračovat, tak si výbor zvolil jako jeho nástupce právě mě a já jsem to nakonec přijal.

Museli vás lidé z vedení přemlouvat dlouho, nebo jste nabídku okamžitě přijal?

V té době jsme měli pozvaného na výborové schůzi i našeho trenéra Jaroslava Bílu, který mě jak se říká v mém rozhodování zlomil. Rozhodně jsem si nemyslel, že právě já budu navržený na tuto funkci, ale nakonec jsem tuto nabídku přijal.

Kompletní rozhovor s hrajícím předsedou FK Blatnice Davidem Vaňkem najdete v úterním vydání Týdeníku Slovácko.