Bzenečtí výsledek brali, i když v Brně klidně mohli i vyhrát. Slovenský rozhodčí Piatka však špatně posoudil situaci uvnitř pokutového území Bzence a místo útočného faulu na Lejsala nařídil ve 37. minutě za bezbrankového stavu proti hostům pokutový kop. Domácí kapitán Stanislav Píšek nabídnutou příležitost využil a dobře umístěnou ranou poslal Tatran do vedení. „Penalta byla hodně diskutabilní," řekl nový kapitán Bzence Adam Paták.

Zkušený útočník převzal pásku po zraněném střelci Kasalovy. „Velmi si toho vážím," řekl Paták.

Do té doby přitom byli hráči Slovanu o něco lepší. Trestný kop Lejsala skončil daleko vedle. Nejblíže gólu byl v prvním poločase záložník Radmil. Ten šel po Patákově vysunutí ve 21. minutě sám na Grubera. Bohunický brankář ale proti střele dobře zasáhl a balon vyrazil na roh. Po něm pálil Zůbek mimo. Následně pálil Škodík po hezké kombinaci z osmnácti metrů vysoko nad.

Bohunice nehrály tak dobře jako v předchozích zápasech. Tatranu scházel lepší pohyb a důraz v osobních soubojích. Po půlhodině hry domácí zahrozili, ale gólman Zeman spoluhráče podržel.

Bohunice se po přestávce zlepšily. Krátce po změně stran musel Zeman znovu zasahovat. Bzenečtí se ale dokázali z tlaku vymanit a v 51. minutě i udeřit. Rohový kop domácí ještě odvrátili, ale po centru Šmahaje střídající Hrotek hlavou usměrnil balon za bezmocného brankáře Grubera.

Vedoucí tým krajského přeboru soupeře ze Slovácka v závěrečné půlhodině zatlačil. Brňané si kromě územní převahy vypracovaly i spoustu standardních situací. Všechny centry a nákopy ale dokázala pozorná obrana Bzence odvrátit. Skóre 1:1 se tak již ani přes zvýšené úsilí hráčů Bohunic nezměnilo. Slovan si ale bod za svůj výkon zasloužil. „Vzhledem k průběhu utkání je remiza spravedlivá. V první půli jsme byli lepši my, druhou oni. Diváci si podle mě přišli na své. Hrál se velmi pohledný fotbal. Ti, kteří přišli, určitě nelitovali. Bohunicím jsme byli minimálně vyrovnaným souperem," pronesl Paták, který si ze svátečního utkání odnesl nepříjemné zranění ledviny. „Dostal jsem do ní loktem. Mám kontuzi, absolvoval jsem vyšetření sono a CT, víc nevím. V nemocnici ze mě samozřejmě měli radost," uvedl Paták.

Ten by však chtěl sobotní domácí duel stihnout. „Jsme v laufu a chci být hřišti, bohužel to moc reálně nevidím," řekl bzenecký útočník.

Celek z Hodonínska se i díky zisku dalšího bodu drží v horní polovině tabulky a nahání nejlepší týmy soutěže. „Máme za sebou již několikáté vydařené utkání. Vytvořila se výborná parta, zatím nám to klape," dodal Paták.