Dělba bodů hosty příliš nepotěšila. „Je to pro nás ztráta, protože v Pelhřimově jsme narazili na zatím nejslabšího soupeře, se kterým jsme letos hráli. Opravdu si myslím, že remíza z tohoto utkání je málo," uvedl kouč Slovanu Libor Škodík starší.

Slovácký celek nastoupil do nedělního utkání bez kapitána Kasaly, který překvapivě zůstal mezi náhradníky. „Nebyl zdravotně zcela v pořádku. Na celé utkání se necítil, proto jsme ho raději pošetřili a do hry ho poslali až na závěrečných třicet minut," vysvětlil hostující trenér.

Na bzenecké lavičce se objevil i brankář Michal Kůřil, který se do Slovanu vrátil z Kyjova. Hostům naopak na Vysočině scházel útočník Peš.

Bzenečtí po náročné, téměř tři a půlhodiny dlouhé cestě, nastoupili do zápasu poměrně vlažně. Přesto byl divizní nováček Pelhřimovu rovnocenným partnerem. „I když jsme v prvním poločase nebyli spokojení s nasazením ani předvedenou hrou, tak jsme možná byli i o něco málo lepším týmem než soupeř," míní Škodík.

Do vedení však šel Pelhřimov. Ve 23. minutě po zbytečném faulu středopolaře Horňáka kopali domácí přímý kop. Míč nejprve přeběhl Pikl a k tyči se přesně trefil Homolka. Slovan mohl ještě do přestávky srovnat, ale Šmahaj po Škodíkově vysunutí mířil nepřesně. V koncovce neuspěli ani Reška s Pyclíkem, Horňák zase z osmnácti metrů střílel nad. „Už v prvním poločase jsme měli daleko víc šancí než domácí," upozornil Škodík. Ve 40. minutě měl jasnou loženku Obranec, ale míč mu nevyšel do kroku, prázdnou branku tedy netrefil.

Hosté se po přestávce zlepšili. Hráči Slovanu přidali na pohybu a důrazu, soupeře začali vysoko napadat. Po obrátce se většinou hrálo na půlce domácích, ti byli pod souvislým tlakem a odolávali jen díky výbornému Čermákovi. Tak jako v 68. minutě, kdy se vytáhl proti zakončení Mlýnka. V 70. minutě se ale od domácí svatyně štěstí odklonilo, když Čermák na brankové čáře podklouzl a nikým nebráněný Kasala hlavou po rohu vyrovnal.

Bzenec vycítil šanci a pokusil se o zvrat. Slovácký celek nakonec mohl i vyhrát, ale zkušený stoper Lysoněk v jasné pozici ukvapeně zakončoval mimo. „Bylo utkání dvou poločasů. V prvním jsme se dostali do vedení, nedokázali jsme ale navázat další brankou, i když jsme šance měli. Po změně stran jsme odešli a hosté nás přehrávali, po zbytečné chybě jsme dostali vyrovnávací gól," ohodnotil utkání trenér Pelhřimova Martin Moravec.

Hosté měli i další šance, ale Kasala stejně jako Šmahaj nebo Horňák druhou trefu nepřidali. Bod byl nakonec hostům málo. „Bohužel nám nebylo přáno," dodal Škodík.

Jeho tým nyní čeká předposlední Holešov. Souboj dvou divizních nováčků se hraje na stadionu ve Bzenci v sobotu v 15.30.

Divize D, 7. kolo –

FK Pelhřimov – TJ Slovan Bzenec 1:1 (1:0)

Branky: 23. Jan Homolka – 70. Petr Kasala

Rozhodčí: Vostřejž – Zaplatilová, Staněk (Bobek)

Žluté karty: Rážek, Hanousek, D. Poul – Lysoněk, Petrucha, Horňák, Košut

Diváci: 170

Pelhřimov: Čermák – Kmoch, Rážek (62. Bartoň), Homolka, Pikl, Hanousek (82. Ryšavý), Vacek, Sládok, D. Poul, V. Poul, Obranec (75. Čížek).

Bzenec: Mrkvica – Košut, Chromeček, Lysoněk, Petrucha – Horňák – Hudec (64. Kasala), Škodík, Šmahaj, Pyclík (67. Mlýnek) – Reška (72. Zůbek).