Celek z Hodonínska, který letos nečekaně bojoval o udržení v nejvyšší krajské soutěži, se na poslední tři body ani pořádně nenadřel. Hosté totiž soupeře z Brna jednoznačně přehráli a po dvou brankách Šifela, jedné trefě Andrýska, Březiny a Zůbka ve čtvrtek zvítězili rozdílem dvou tříd. „Bylo to pohodové a jednoznačné utkání. Zápas neměl žádné převratné tempo. Oba týmy hrály uvolněně. My jsme ale ke střetnutí přistoupili lépe a nakonec zaslouženě vítězili. Výsledek je pro Bosonohy ještě milosrdný," pronesl kouč Slovanu Libor Škodík.

Bzenec nakonec mohl zakončit ročník ještě vyšší výhrou, ale skóre se zastavilo za stavu 5:0. „Domácí za celé utkání našeho brankáře Maňáka téměř neohrozili," řekl Škodík.

Slovácký celek si od úvodního hvizdu vypracoval herní převahu. Hosté drželi balon a dobře kombinovali. Zato obrana Bzence, která nastoupila ve složení Bukvald, Hrotek, Vybíral a Lejsal, hrála zodpovědně a protivníka do ničeho nepouštěla. Velmi dobře ale hrála především záložní řada Slovanu. Středovou formaci dirigoval špílmachr Šmahaj, který ve středu hřiště jednoznačně dominoval. K výkonu bývalého hráče Zlína a Slovácka se přidali i Březina se Zůbkem. Výsledkem bylo poločasové vedení o čtyři branky. Slovan poslal do vedení po Zůbkově zatažení a centru z levé strany Radek Šifel, který následně zvýšil po přihrávce Březiny na 2:0. Třetí gól přidal velmi dobře hrající Březina. Skvělý poločas završil akcí jako přes kopírák Andrýsek. „Všechny branky padly po akcích ze stran," uvedl Škodík.

Slovan i po změně stran diktoval tempo hry. I když měli hosté ve druhé půli jasně navrch, přidali pouze jednu branku. Výhru Bzence pečetil Tomáš Zůbek. Rychlonohý záložník pak kvůli drobnému zranění raději střídal. Do hry se kromě dorostence Zlámala dostal i Fišer z béčka. Jediný, kdo se do utkání vůbec nezasáhl, byl kanonýr Kasala. Ten se v posledním zápase šetřil.

Bzenec skončí v letošním ročníku krajského přeboru na desátém nebo jedenáctém místě. „Spokojení být nemůžeme. Po loňském oslabení, kdy u nás skončili zkušení hráči, byly podzimní výsledky ještě v normě. Na jaře jsme očekávali vyšší bodový zisk. Tým jsme posílili, vyšla nám zimní příprava, ale asi jsme zase doplatili na úzký kádr," pronesl Škodík.

Toho mrzí především zbytečné domácí ztráty a absence dlouhodobých marodů Pyclíka a Špačka, ke kterým se na jaře přidali i další hráči. „Záchrana nás těší, ale jarní výsledky měly být ještě lepší," míní zkušený trenér. Ten chce v krátké letní přestávce tým o nějaké hráče doplnit. „Žádné zásadní změny neplánujeme. Naší prioritou je udržet stávající kádr a rozšířit ho o nějaké kluky. Víme, že fotbalistů ubývá, ale chceme zvýšit konkurenci v mančaftu. To je jednoznačně náš hlavní cíl," dodal Škodík.