Semifinálové duely se hrají ve středu 4. května. Dvojice krajského poháru určil čtvrteční los sportovně-technické komise Jihomoravského krajského fotbalového svazu. „S losem poháru jsme spokojení. Ze tří možných soupeřů je Znojmo jediný, který známe a můžeme se na něj připravit," říká záložník Slovanu Tomáš Zůbek.

Ani jeden ze čtyř klubů, které postoupily do semifinále, ještě pohár nikdy nevyhrál. Jen Kunštát byl jednou ve finále. Před třemi roky na Srbské podlehl na penalty Veselí nad Moravou. Letos by na stadionu Zbrojovky rádi slavili Bzenečtí. „Určitě nic nevypustíme, mužstvo chce získat double," přiznal vedoucí Slovanu Karel Lejsal.

Nejen pro bzenecké hráče je stadion ligového Brna, velkou motivací. Na Srbské v minulosti působili kouč Libor Škodík starší i masér Pavel Smrčka. „Oba tam v mládí něco odehráli, tak by se tam rádi vrátili," pronesl s úsměvem Lejsal.

Krajský pohár FAČR (středa 4. května)Semifinále: FK Znojmo – Slovan Bzenec, AFK Tišnov – FK Kunštát

Lídr krajského přeboru nyní může po náročném programu odpočinout. O víkendu má totiž celek z Hodonínska volný los, středeční duel s Mutěnicemi byl navíc na žádost bzeneckého týmu odložen na středu 8. června. „Vedení Slovanu nás z důvodu účasti dvou hráčů Bzence ve výběru Jihomoravského kraje požádalo o přeložení našeho vzájemného utkání, které se původně mělo hrát ve středu. Soupeři jsme samozřejmě vyšli vstříc, takže si na toto třaskavé derby budete muset chvíli počkat," uvedl předseda FK Mutěnice Petr Blaha.

V nominaci výběru Jihomoravského kraje na první utkání moravské části národní kvalifikace na Regions Cup je kromě bzeneckého kapitána Petra Kasaly také záložník Tomáš Zůbek. „Jsem rád, že do zápasu budeme moct nastoupit. Doufám, že v tu dobu bude už všechno rozhodnuto," věří Zůbek.

Divizní Hodonín má ve výběru tři borce. Kromě brankáře Petráše pozvánku obdrželi také Petr Fojtík s Radimem Holešinským. Nejvíce zástupců v nominované osmnáctce mají Tasovice. Překvapivý lídr divize D má v týmu pětici hráčů. Kromě gólmany Šebely také Švarce, Paula, Kirschnera a Hrazdílka.

V moravském semifinále se výběr Jihomoravského kraje utká v Polné s domácím výběrem Vysočiny. Hrát se bude ve středu 27. dubna od 17:30