PETR TUREK Hodonín/ Děvět branek vidělo na hodonínském stadionu U Červených domků jádro nejvěrnějších domácích příznivců. SK Hodonín získal potřebné tři body v utkání se Bzencem až po nevídaném obratu ve druhé půli.

Domácí nenastoupili v optimální sestavě. „Chyběli nám Michal Jakubíček, který je s futsalovou jednadvacítkou na přípravném turnaji v Ostravě a Tomáš Svoboda. Ten si plní studijní povinosti na vysoké škole,“ poznamenal hodonínský kouč Zdeněk Horák. Hosté byli kompletní, jen Bílíček si dával do pořádku zraněnou ruku. Zajímavostí nedělního utkání byl fakt, že nejstarší muž na trávníku, domácí gólman, pětačtyřicetiletý Nezval (loni ještě chytal krajský přebor v Ratíškovicích), je o jednadvacet let starší než nejstařší hráč domácích v poli Balko.

Hodonín chtěl v tomto duelu napravit svoji domácí reputaci. Když na svém hřišti si za poslední dvě utkání vytvořil nepříjemné skóre 0:10. Bzenec si přijel aspoň pro bod. Úvod utkání byl černou můrou pro domácí fotbalisty, když v 9. minutě prohrávali 0:2. „Byli jsme jasně lepším mužstvem, vedli jsme 2:0, zbytečně jsme polevili a soupeř toho využil,“ popsal úvod střetnutí vedoucí bzeneckého týmu Zdeněk Lejsal. Hodoňáné sice dokázali za deset minut vyrovnat, ale Bzenčané odcházeli do kabin i tak s dvou gólovým náskokem 4:2.

„Znovu jsme se zvedli. Dali jsme dva pěkné góly po kombinačních akcích. Dalo by se říct, že zápas byl rozhodnutý,“ podotkl Lejsal. Hodonínská defenzíva hořela. „Aby dva hráči, kteří mi ze základu chybí, udělali takovou paseku v mančaftu,“ kroutil hlavou domácí lodivod. Po přestávce mohli hosté ještě zvýšit, ale Nezval tentokrát své spoluhráče podržel. A góly již padali jen do branky Slovanu.

Střídající Svoboda dokončil nevídaný obrat z 2:4 na 5:4. „Mančaft chtěl. Hráči přišli s iniciativou, že si mezi sebou vyříkali některé věci, které tam byly špatné. Kluci chtěli s tím zápasem něco udělat,“ naznačil nahlavní příčinu obratu ve druhém poločase Zdeněk Horák. Hosté sice v závěru odešli, ale i tak nebyli daleko od vyrovnání, avšak hodonínská obrana gólovou střelu odvrátila.

„Kluci z nepochopitelných důvodů vypustili druhý poločas a ocitli jsme se v té situaci, že jsme dostali tři góly. Zápas byl, když ne na remízu, tak jsme měli vyhrát. Ale ve druhé půli to byl otřesný výkon z naší strany,“ dodal vedoucí bzeneckého týmu.

Domácí si tak již z největší pravděpodobností zajistili příslušnost k 1. B třídě i pro příští sezonu.