Dvaapadesátiletý trenér slovenského původu nahradil Jiřího Dekaře, jehož vedení klubu odvolalo dva zápasy před koncem podzimní části sezony kvůli nevýrazným výkonům. Švantner po třech letech skončil jako trenér dorostu v akademii Českých Budějovic. "I když mě práce s mládeží naplňovala, chtěl jsem k dospělému fotbalu. Měl jsem více nabídek, ale ta z Hodonína byla nejrychlejší a nejkorektnější," pravil Švantner.

Po dlouhých letech se tak vrací na Moravu, kde svou fotbalovou kariéru nastartoval v dresu Znojma. "Mám vřelý vztah k Moravě, což byl jeden z důvodů, proč jsem se rozhodl pro Hodonín. Na roky ve Znojmě vzpomínám v dobrém. Byla to parádní léta, tehdy jsme slavili dva postupy ve dvou letech," zavzpomínal Švantner.

Videosouhrn 7.–9. prosince 2018
Exploze jako záměr, čerti pod parou a Strach mezi anděly: videa víkendu

Ve svém novém angažmá chce vsadit na charakterní hráče se vztahem k regionu a od mužstva očekává soudržné výkony. "Budu pracovat s mladým týmem, což je mi blízké, protože s mládeží jsem přicházel hodně do kontaktu v posledních letech. Musíme do Hodonína přivést taky nějakého zkušenějšího hráče. Záleží mi na tom, aby k nám přicházeli fotbalisté, kteří mají vztah k regionu. Takoví potom hrají nejen pro sebe, ale i pro tým a pro město," vysvětlil svou koncepci Švantner.

Momentálně také společně s vedením klubu ladí příchody nových hráčů, konkrétní jména ještě ale potvrzená nemá. "Přišel jsem docela pozdě. Noví hráči se obvykle hledají už na konci sezony, ale teď situaci aktivně řešíme," nastínil nový hodonínský kouč.

Brankář Dušan Melichárek.
Odcházející Melichárek: Důvod? Nevím. Majitel i trenér mi každý řekl něco jiného

Jeho ambicí je držet Hodonín daleko od sestupových starostí a vylepšit aktuální dvanáctou pozici v tabulce třetí ligy. "Nechceme zabřednout do boje o záchranu a potřebujeme stabilizovat kádr," pojmenoval cíle Švantner.

Při odchodu z Českých Budějovic si prý vyslechl své. "Smáli se mi, že odcházím z komfortního prostředí do skromného. Ale mně taková výzva nevadí," usmál se Švantner. Zimní přípravu zahájí fotbalisté Hodonína za necelý měsíc 9. ledna. Každý týden až do začátku soutěže budou hrát jeden zápas, ten nejzajímavější z nich na hřišti slovenského ligového mužstva Ružomberoku.

Fotbalová FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA: FC Hradec Králové - FC Zbrojovka Brno.
Politika by neměla mít sport za rukojmí, tvrdí hradecký kouč Zdenko Frťala